Menu
EUR
Zorgt jouw make-up voor huidproblemen? Lees hoe make-up volwassen acne, eczeem of rosacea kan veroorzaken

Zorgt jouw make-up voor huidproblemen? Lees hoe make-up volwassen acne, eczeem of rosacea kan veroorzaken

Door: Merel van der Hoog Reacties: 0

Huidaandoeningen zoals eczeem, rosacea en volwassen acne worden vaak veroorzaakt door een onderliggende aanleg ervoor, maar er zijn enkele dingen die ze erger kunnen maken of vaker kunnen veroorzaken, en een daarvan is make-up.

Hier geven drie huidexperts die zelf last hebben van veelvoorkomende huidaandoeningen advies over hoe make-up kan zorgen voor opvlammingen en uitbraken, en hoe het risico hierop te verminderen terwijl je nog steeds make-up kunt dragen.

Make-up veroorzaakte oogeczeem en blefaritis

Professioneel make-upartiest en tutor bij The London School of Beauty & Make Up, Helen Andrews, zegt:

'Oogeczeem die wordt veroorzaakt door make-up komt steeds vaker voor en verschijnt meestal op de oogleden die gezwollen, rood en jeukend worden. Ik zie deze huidaandoening steeds vaker bij mensen in hun veertiger jaren die dagelijks make-up hebben gedragen voor het grootste deel van hun volwassen leven, uiteindelijk wordt de huid zwakker met de leeftijd (vooral in de perimenopauze) en intoleranter voor chemicaliën in make-up. Ik heb zelf deze huidaandoening ontwikkeld als gevolg van het dagelijks dragen van make-up voor mijn werk gedurende mijn hele volwassen leven.'

Oog eczeem door mascara

Oogschaduw is de belangrijkste trigger voor deze aandoening, evenals mascara, maar er zijn stappen die u kunt nemen om het risico op getriggerde oogeczeem of blefaritis te minimaliseren.

Het andere grote probleem met oogeczeem is dat u geen normale steroïdecrème kunt aanbrengen die u elders op het lichaam zou gebruiken omdat de huid rond de ogen te dun is. Er zijn dus beperkte behandelingen beschikbaar voor deze aandoening.

Vorig jaar ontdekte ik echter een geweldig product om mijn eigen oogeczeem te behandelen, genaamd Hydrosil Dry Eye Gel, die ik dagelijks onder alle oogmake-up draag. Het vermindert ontstekingen en jeuk en beschermt de huid rond het oog tegen reacties op oogcosmetica en werkt perfect als primer. Dit product is een gamechanger voor mij omdat het me in staat stelt make-up te dragen terwijl het de irritatie en jeuk rond mijn ogen vermindert! Zorg er wel voor dat je 5-10 minuten toelaat voor de ooggel om echt in de huid te absorberen voordat je je make-up aanbrengt, dit maximaliseert de voordelen zonder de gel te verplaatsen wanneer je make-up er bovenop aanbrengt.

Er zijn ook enkele andere preventieve gewoonten die u kunt aannemen om oogeczeem-opvlammingen van uw make-up te vermijden.

Veel poeder-oogschaduws kunnen talk bevatten, wat een bekend irriterend middel is, dus ik zou kiezen voor een crème-oogschaduw om het risico op irritatie te verminderen.

Wees heel voorzichtig met welke make-up remover u kiest, omdat de meeste reinigingsmiddelen detergenten bevatten die schade en irritatie aan de huid rond de ogen kunnen veroorzaken en ze droog en schilferig kunnen achterlaten.

Ik gebruik graag natuurlijke rauwe biologische kokosolie, het is veilig voor de huid, natuurlijk antibacterieel en het is geweldig om de producten op uw huid af te breken. Ik smelt een kleine hoeveelheid in mijn handen en masseer zachtjes in de huid met speciale aandacht voor het wimpergebied, spoel het daarna af met lauw water en ga verder met mijn reinigingsroutine (oliën kunnen de poriën verstoppen, dus het is belangrijk om daarna een hypoallergene reinigingswas te gebruiken). Het idee is om elk ruw wrijven of trekken aan de huid of wimpers te vermijden, wat wrijving op geïrriteerde huid kan veroorzaken. Oh, en zorg ervoor dat u de kokosolie op een koele plaats bewaart om de vaste formule te behouden.

Maak je wimpers dagelijks schoon.
Make-up is plakkerig en trekt gedurende de dag veel vuil aan. Het reinigen van de wimperwortels twee keer per dag met verdunde babyshampoo kan enorm helpen om eczeemuitbarstingen onder controle te houden. Doop een wattenstaafje in de oplossing en strijk het langs de wimperlijn (boven en onder). Dit helpt echt om de opbouw van bacteriën die zich op de wimpers beginnen te vormen en een uitbraak van oogeczeem kunnen veroorzaken, te verwijderen. Ik gebruik één uiteinde van een schoon wattenstaafje voor elke wimperlijn om kruisbesmetting te voorkomen.

Make-up veroorzaakte acne

Professioneel make-upartiest en eigenaar van Buff Makeup Artistry, Jo Crossley, zegt:

Acne die wordt veroorzaakt door make-up komt steeds vaker voor, vooral bij de huidige trend voor contouring, waarbij veel lagen foundation en poeders worden aangebracht, die de poriën kunnen verstoppen met vette stoffen.

Zware foundations en contourproducten trekken ook veel vuil uit de omgeving aan, dat aan de producten blijft kleven en zich vermenigvuldigt op het oppervlak van de huid.

Dus uiteindelijk eindig je met de perfecte omstandigheden voor acne, een combinatie van verstopte poriën en vervolgens vermenigvuldigende bacteriën in de make-up die op het huidoppervlak zitten.

Het probleem is dat veel acne-producten de huid uitdrogen en het aanbrengen van make-up op een droge, schilferige huid een nachtmerrie is omdat het snel korst en schilfert.

Een paar jaar geleden ontdekte ik een geweldig product genaamd Clarol Silver Serum dat ik niet alleen voor mezelf gebruik om mijn eigen volwassen acne te voorkomen, maar dat ik ook aanbeveel aan al mijn klanten die vatbaar zijn voor acne en vooral aan mijn bruiden, omdat het de perfecte preventie is voor make-up geïnduceerde acne om een ​​acne-uitbraak op hun grote dag te voorkomen.

Je kunt Silver Serum comfortabel onder make-up dragen omdat het licht en niet plakkerig is. Het zit onder de make-up te werken om de opbouw van slechte bacteriën in de make-up te doden, maar voedt ook cruciaal goede huidbacteriën in de huidporie, wat voorkomt dat de porie geïnfecteerd raakt en de huid gehydrateerd en soepel houdt. Dus het is een super effectieve oplossing om acne-uitbraken te voorkomen die worden veroorzaakt door make-up en het werkt geweldig wanneer je snel resultaat nodig hebt! Ik heb van sommige klanten gehoord dat ze het serum 1-2 keer per dag onder hun make-up hebben aangebracht, zonder enige droogheid of gevoeligheid, en ze waren dolblij met hoe snel hun huid duidelijker werd.

Make-up veroorzaakte Rosacea

Consultant dermatoloog Dr. Eva Melegh zegt:

'Rosacea is een complexe inflammatoire huidaandoening die leidt tot meerdere symptomen, waaronder verhoogde gevoeligheid, roodheid, droogheid en strakheid en soms ook gepaard gaat met kleine puistjes.

Een van de grootste triggers van rosacea zijn chemische irriterende stoffen in cosmetica. Vaak zal een reactie op cosmetica het eerste triggerpunt zijn voor het ontwikkelen van rosacea.

Eenmaal geactiveerd, komt rosacea vaak terug met toenemende intensiteit en frequentie, waarbij de huid steeds gevoeliger wordt bij elke uitbraak. Leeftijd maakt rosacea waarschijnlijker, dus een combinatie van jarenlang gebruik van chemische cosmetica en leeftijd maakt rosacea het meest voorkomend bij vrouwen vanaf 45 jaar.

Ik lijd zelf aan rosacea en ik geloof dat bewust gerichte niet-chemische huidverzorgingsroutines essentieel zijn voor de behandeling ervan.

Het is cruciaal om producten te vinden die actief de gevoeligheid en roodheid van de huid verminderen, een minerale zonbescherming bevatten, een zeer lage chemische belasting hebben en alleen foundations en concealers gebruiken die zijn ontworpen voor de huid die gevoelig is voor rosacea.

Ik vond dat Kalme Skincare een uitstekende oplossing is voor het beheersen en verminderen van rosacea-uitbraken en voor gebruik onder cosmetica. Het bevat meerdere gespecialiseerde ingrediënten om de verschillende symptomen van rosacea te behandelen en te controleren. Het bevat Skinasensyl, een speciaal tetrapeptide dat de gevoeligheid van de huid vermindert, een anti-roodheid ingrediënt dat gebruik maakt van een speciale extractietechnologie uit jonge kappertjesknoppen die roodheid vermindert, een 24-uurs hydraterend ingrediënt, antioxidanten om ontstekingen te verminderen, een pure zinkmineraal SPF en een concealer die qua kleur past bij de huid en met veel van deze ingrediënten erin.

Kalme-producten behandelen rosacea met een uniek werkingsmechanisme: het verhogen van de tolerantiedrempel van de huid, het verminderen van onderliggende ontstekingen en roodheid en het zorgen voor optimale UV-bescherming, evenals het bieden van cosmetische camouflage van een oneffen en rode huidskleur.

Afgezien van het heel voorzichtig zijn met welke huidverzorgings- en cosmetische producten u gebruikt, kunnen het vermijden van direct zonlicht op uw gezicht, het 's nachts zo laag mogelijk zetten van de verwarming, het bedekken van blootgestelde gezichtshuid bij koud weer, het vermijden van bruisende alcoholische dranken en pittig voedsel en het verminderen van het gebruik van water om uw gezicht te reinigen, enkele gewoonten zijn die ook kunnen helpen de frequentie en intensiteit van rosacea-uitbraken te verminderen.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!