Haargroei na chemotherapie en bestraling

Op internet is veel informatie terug te vinden over de haargroei na chemotherapie.

Door de chemotherapie raken de haarzakjes aangetast en worden er geen nieuwe haren meer geproduceerd met haarverlies tot gevolg.

Na de chemotherapie groeit je haar weer terug en inderdaad is het dan best mogelijk dat de textuur en de kleur anders zijn dan voor de chemotherapie. Stijl haar kan gaan krullen en andersom en ook de kleur kan lichter of donkerder zijn dan ervoor.

Elk orgaan moet zich na de chemotherapie gaan herstellen, zo ook de haarzakjes waar haar wordt geproduceerd. Het kan even duren voordat alle medicatie helemaal uit het lichaam is verdwenen, maar als het eenmaal zo ver is dan begint het herstel.

Nieuwe haargroei ondersteunen

Gezond haar groeit maandelijks ongeveer 1 à 2 cm, de natuurlijke groeitempo zal tijdens het herstel van de chemotherapie ook weer terugkomen.

Het is mogelijk om de (beginnende) haargroei te ondersteunen en het haarzakje bij te voeden met de juiste natuurlijke aminozuren, biotine en andere essentiële bouwstoffen.

Hiervoor kunt u de FAST Shampoo en Conditioner gebruiken.


Oorspronkelijk ontwikkeld om de haargroei te versnellen, maar ook geschikt gebleken als ondersteuning voor haargroei na de chemotherapie.

De werking van FAST is klinisch bewezen en het product wordt bijvoorbeeld ook verkocht in de ziekenhuisapotheek van het Radium Ziekenhuis in Oslo (gespecialiseerd in de behandeling van kanker).

Voordat u met de FAST Shampoo en Conditioner begint dient wel alle medicatie uit het lichaam te zijn verdwenen.

Onze vernieuwde formule bevat geen sulfaten, parabenen en is uitermate geschikt voor de gevoelige hoofdhuid.