Menu
EUR
Bijna vakantiesluiting. Alle bestellingen t/m 19 juli worden verzonden zoals gebruikelijk, daarna pas weer vanaf 12 augustus 2024

Verzorging en behandeling van lippen die gevoelig zijn voor een koortslip

2 Producten
Toon:
LipQ Liquorice Balm
LipQ
Liquorice Balm
100% natuurlijke koortslip preventie lippenbalsem
€11,95 €9,88
LipQ Liquorice & Melissa Lip Gel
LipQ
Liquorice & Melissa Lip Gel
Koortslip behandeling voor direct gebruik bij opkomst blaasjes
€11,95 €9,88
Toon 1 - 2 van 2

LipQ is een lijn met effectieve natuurlijke producten voor de behandeling van lippen die gevoelig zijn voor voor een koortslip.
Ontwikkeld om de frequentie en intensiteit van uitbraken van een koortslip te helpen verminderen met behulp van natuurlijke ingrediënten.

Waarom een koortslip behandeling met glycyrrhizinezuur (zoethoutextract)

De meeste behandelingen voor koortslippen concentreren zich op de zweren als ze eenmaal aanwezig zijn, maar LipQ-producten kunnen en moeten bij voorkeur worden gebruikt tussen uitbraken van koortslippen door om verdere uitbraken te helpen voorkomen en verminderen.

Een proef door de Herpes Virus Association toonde aan dat onze zoethoutproducten de tijd tussen uitbraken van koortslippen aanzienlijk verlengden en tegelijkertijd de ernst en duur ervan verminderden.

Het belangrijkste koortslipbestrijdende ingrediënt in LipQ producten is zoethoutextract.

LipQ Zoethoutbalsem is 100% natuurlijk en bevat alleen zoethoutextract, glycyrrhizinezuur (GA).

De LipQ Zoethoutbalsem is ontwikkeld om dagelijks te worden gebruikt als preventief middel tegen uitbraken van koortslippen.

Zoethout wordt al minstens 500 voor Christus medicinaal gebruikt. Het staat in China bekend als de "grote ontgifter" en men denkt dat het gifstoffen uit het systeem verdrijft.

De werkzame stof, glycyrrhizinezuur (GA), wordt gevonden in de wortel van de zoethoutplant.

Glycyrrhizinezuur richt zich specifiek op de genen die nodig zijn om het virus in zijn latente toestand te houden door te interfereren met de productie van speciale eiwitten die de geïnfecteerde cellen voeden. heeft aangetoond dat zoethout het koortslipvirus kan verzwakken dat tussen uitbraken in de huid sluimert.*

In het Engeland bleek Liquorice Lip Balm effectief te zijn in een dubbelblind onderzoek, uitgevoerd door de Herpes Viruses Association bij veertig mensen. Het verminderde de ernst en duur van uitbraken voor meer dan 73% van de geteste proefpersonen en bovendien meldde 83% van de proefpersonen die de zoethoutbalsem gebruikten minder ernstige uitbraken te ervaren dan bij gebruik van hun conventionele behandelingen. Tijdens het gebruik van de zoethoutlippenbalsem meldden testers dat hun uitbraken gemiddeld slechts de helft van hun normale lengte waren.

Referenties voor deze koortslip behandeling

Onderzoek dat het succes van zoethout voor de behandeling van het herpesvirus aantoont.

Het tijdschrift voor klinisch onderzoek. 2005, maart;115(3):642-652

Glycyrrhizinezuur verandert de latentie van Kaposi-sarcoom-geassocieerde herpesvirus, waardoor p53-gemedieerde apoptose in getransformeerde B-lymfocyten wordt veroorzaakt.

Curreli F, Friedman-Klein AE, Flore O.

Onderzoekers concludeerden dat er momenteel geen beschikbare behandelingen zijn die zich richten op de latente vorm van het herpesvirus. Deze onderzoekers uit New York ontdekten dat voor het eerst de latente vorm van de infectie kon worden beëindigd door glycyrrhizinezuur (GA). GA is een triterpenoïde verbinding die voorkomt in de wortels van de zoethoutplant. GA bleek de afgifte van speciale eiwitten te induceren die ervoor zorgen dat de geïnfecteerde cellen afsterven. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat GA een sterk antiviraal effect heeft, vooral op herpesvirussen. Aangenomen wordt dat de zoethoutverbinding het eerste voorbeeld is van een antivirale verbinding die zich specifiek richt op de latente vorm van het herpesvirus.

ervaring. 15 maart 1980; 36 (3): 304.

Antivirale activiteit van glycyrrhizinezuur.
Pompei R, Pani A, Flore O, Marcialis MA, Loddo B.

GA bleek het koortslip veroorzakende virus, herpes simplex 1, onomkeerbaar te inactiveren.

Natuur. 25 oktober 1979; 281 (5733): 689-90.

Glycyrrhizinezuur remt de virusgroei en inactiveert virusdeeltjes.
Pompei R, Flore O, Marccialis MA, Pani A, Loddo B.

GA bleek actief te zijn tegen virussen. Onderzoekers meldden dat de verbinding de groei van verschillende niet-verwante DNA-virussen remt. Bovendien werd gevonden dat GA herpes simplex-virusdeeltjes onomkeerbaar inactiveert.

Waarom Melissa olie in LiqQ lipgel?

LipQ Liquorice & Melissa Rescue Gel bevat ook glycyrrhizinezuur in hogere concentraties samen met Melissa Extract.

LipQ Liquorice & Melissa Lip Gel is een rescue gel die iets sterker is dan de dagelijkse balsem en is ontwikkeld om te worden gebruikt bij de eerste tintelingen van een koortslip, of op elk moment wanneer u typische triggers voor koortsblaasjes ervaart, zoals een verkoudheid, langdurige lange vluchten, meer blootstelling aan de zon tijdens vakanties in het buitenland of wanneer het lichaam zich in het algemeen uitgeput voelt.

Melissa olie staat bekend om zijn sterke antivirale werking. Studies tonen aan dat het een specifiek antiviraal effect heeft op het herpes simplex-virus*


*Fytogeneeskunde. 2004 nov;11(7-8):657-61. 

Antivirale werking van de vluchtige oliën van Melissa officinalis L. tegen Herpes  simplex virus type-2.

Centrum voor Tropische Ziekten, Faculteit Geneeskunde, Cukurova Universiteit, Adana, Turkije.

Melissa officinalis L. (Lamiaceae) is gebruikt in verschillende praktische toepassingen in de medische wetenschap. Ons doel in de huidige studie was om de effecten te bepalen van de vluchtige oliecomponenten van M. officinalis op de replicatie van het Herpes simplex-virus type 2 (HSV-2) in HEp-2-cellen. Er werden vier verschillende concentraties (25, 50, 100, 150 en 200 microg/ml) vluchtige oliën onderzocht. Experimenten werden uitgevoerd met behulp van HEp-2-cellen. De vluchtige olie van M. officinalis bleek niet-toxisch te zijn voor HEp-2-cellen tot een concentratie van 100 micro/ml. Het bleek echter enigszins toxisch te zijn bij een concentratie van meer dan 100 microg/ml. De antivirale activiteit van niet-toxische concentraties tegen HSV-2 werd getest. De replicatie van HSV-2 werd geremd, wat aangeeft dat het extract van M. officinalis L. een anti-HSV-2-stof bevat. 

Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €35,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!