Menu
EUR

Veelgestelde vragen (FAQ)


1. Hoezo draagt een slecht verzorgde hoofdhuid bij aan haaruitval?
Als een schone hoofdhuid niet wordt bijgehouden, dan zullen zweet en talg het haarzakje verstoppen.

2. Wat is de belangrijkste reden van haarverlies bij mannen en vrouwen?
Uit onderzoek is gebleken dat Dihydrotestosterone (DHT) de belangrijkste oorzaak is van haarverlies.

3. Wat is DHT?
Dihydrotestosterone is het resultaat van direct contact tussen het enzyme 5-alpha-reductase (in de huid en hoofdhuid) en het hormoon testosterone.
Dihydrotestosterone bindt zich aan de receptoren van het haarzakje en onderbreekt of verstoort hier het proces dat zorgt voor de aanmaak van de haargroei.

4. Hoe veroorzaakt DHT haarverlies?
Doordat DHT zich bindt aan de receptoren van het haarzakje en daar verkeerde signalen zend naar de cellen die verantwoordelijk zijn voor een gezonde haargroei.

5. Hoe helpt het Nisim Extract de haargroei te herstellen?
Organische enzymen en essentiële aminozuren in het Extract voeden en verzorgen verzwakt en dunner wordend haar. Plantaardige, actieve ingrediënten verminderen de hoeveelheid DHT (zie ook de klinische studie).

6. Gaat haaruitval bij mannen en vrouwen volgens hetzelfde patroon?
Nee. Bij mannen begint de haaruitval meestal eerst bij de inhammen, daarna op de kruin en als laatste de gehele bovenkant van de hoofdhuid. Dit komt door de concentratie van zweetklieren die DHT naar gebieden transporteert. Bij vrouwen daarentegen wordt het haar gelijkmatig over de gehele hoofdhuid dunner.

7. Zal het haar in hetzelfde patroon teruggroeien?
Nee. Elke hergroei van haar zal plaatsvinden op de tegenovergestelde manier. Dat wil zeggen, dat het haar dat als eerste is uitgevallen, als eerste ook weer zal teruggroeien.

8. Hoe effectief is Nisim NewHair Biofactors shampoo?
Indien gebruikt zoals aangegeven is Nisim shampoo in meer dan 85% van de gevallen effectief. Dit is aangetoond door middel van een klinische studie.

9. Zijn Nisim producten veilig in gebruik?
Ja. Nisim producten hebben meerdere gezondheids- en veiligheidstesten doorstaan.
Alle actieve ingrediënten in onze formules zijn plantaardig en organisch. Er zijn geen schadelijke bijwerkingen.  

10. Hoe werkt Nisim NewHair Biofactors shampoo?
Deze diepreinigende hoofdhuid shampoo verwijdert ongewenste vettigheid, zweet, vuil en overtollige talg en neutraliseert ook het oppervlakkige DHT.
De stimulerende ingrediënten zullen doordringen in de hoofdhuid en hier het DHT neutraliseren.
Door deze intensieve reiniging wordt de hoofdhuid echt schoon, waardoor een gezonde haargroei weer mogelijk wordt. 

11. Hoe vaak moet het Nisim stimulerende Extract worden aangebracht?
Het MOET 2 maal per dag worden aangebracht (bijvoorbeeld 9u/22u of twee maal 's morgens of 's avonds. Zorg er dan wel voor dat het Extract goed in de hoofdhuid is ingetrokken voordat het nogmaals wordt aangebracht).
Zorg ervoor dat het Extract MASSEREND op de hoofdhuid wordt aangebracht, dus ABSOLUUT NIET WRIJVEN.
Op de juiste manier masseren gebeurt met de vingertoppen, die je stevig op het te behandelen gebied houdt en waarmee je cirkelvormige bewegingen maakt, zonder dat de vingertoppen wegglijden. Je verplaatst ze steeds naar een volgend deel van de hoofdhuid (zie ook de instructievideo op onze videopagina).

12. Is het nodig om de Nisim conditioner te gebruiken om resultaat te bevorderen?
Nee, dit is niet noodzakelijk. Maar mocht je een conditioner willen gebruiken dan raden wij aan om die van Nisim te gebruiken. Dit om te voorkomen dat er in het andere merk conditioner eventueel neutraliserende ingrediënten zitten die een negatief effect kunnen hebben op de werking van de Nisim shampoo of het Nisim Extract.

13. Is het nodig om het Nisim Extract de rest van mijn leven te gebruiken?
Nee, dit is niet nodig. Men gebruikt het Nisim Extract net zo lang tot het gewenste resultaat is bereikt.
Normaal gesproken binnen 18 tot 24 maanden. Zodra je stopt met het Extract, kun je het behaalde resultaat onderhouden en behouden met de Nisim shampoo. 

14. Zijn Nisim producten veilig te gebruiken op geverfd, gepermanent of chemisch behandeld haar?    
Ja, Nisim is veilig. Raadpleeg echter uw kapper wanneer u na een behandeling uw haar mag wassen (meestal zit hier een paar dagen tussen, afhankelijk van de producten die zijn gebruikt en de soort behandeling). 

15. Hoe vaak per dag moet ik de Nisim shampoo gebruiken?
Men wast het haar een keer per dag, maar wel twee maal achter elkaar!
Denk eraan, tussen de 2 wasbeurten door, om het haar GOED uit te spoelen. 

16. Zal de Nisim shampoo haarverlies onder controle krijgen die het gevolg is van zwangerschap of menopauze?
Ja. De geboekte resultaten zijn tot nu toe zeer positief, in beide gevallen. Met de Nisim shampoo zal binnen een week het haarverlies onder controle zijn. Het stimulerende Extract zal bijdragen aan het herstellen van het haarverlies en nieuwe haargroei stimuleren.

17. Zijn Nisim producten effectief tegen Alopecia Areata?
Nisim producten zijn zeer effectief gebleken bij het behandelen van de kale plekken die ontstaan door Alopecia Areata. Nisim is helaas niet effectief tegen Alopecia Totalis en Universalis.

18. Helpt Nisim shampoo ook bij andere hoofdhuidproblemen?
Ja, Nisim shampoo is erg effectief bij het behandelen en tegengaan van lichtere hoofdhuidproblemen zoals jeuk, schilfertjes en roos, maar ook psoriasis.

19. Zijn Nisim producten ook effectief bij mensen die chemotherapie hebben ondergaan?
Nisim producten kunnen zeker worden gebruikt na het ondergaan van chemotherapie, maar alleen indien de behandeling helemaal is afgerond en het lichaam zich aan het herstellen is.

20. In welk opzicht onderscheiden Nisim producten zich van concurrerende producten?
- De Nisim shampoo kan als zelfstandig product worden ingezet tegen haarverlies en heeft dit gegarandeerd binnen een week onder controle.
- De producten zijn de meest effectieve producten op de markt, ondersteund met een klinisch bewezen succesratio van 85.7%.
- Nisim voorziet in heldere documentatie over de effectiviteit van de producten (hoe werkt het en waarom werkt het?).
- Nisim is het enige niet pharmaceutische product waarvan bewezen is dat het DHT in de hoofdhuid neutraliseert.

21. Wat is het verschil tussen het Gel Extract en het Original Extract?
Beide formules zijn even effectief en beide kunnen op elk haartype gebruikt worden. Echter, wij raden de Original Extract aan bij wat vetter haar en/of hoofdhuid.  De Gel formule (welke minder alcohol bevat) raden wij aan bij wat droger haar en/of hoofdhuid. 
Het Gel Extract is ook iets makkelijker aan te brengen en het haar kan er enigzins mee gestyled worden.   

22. Hoeveel shampoo moet ik gebruiken?
De hoeveelheid verschilt per persoon. Dit wordt beïnvloed door o.a. de hardheid van het water, de conditie van het haar/de hoofdhuid (vet of droog) en de haarlengte. De shampoo is echter zeer geconcentreerd, dus gebruik minder dan normaal. Voor de tweede wasbeurt is zelfs minder nodig dan bij de eerste.

23. Is het veilig om Nisim met andere (chemische) behandelmethodes tegen haarverlies te gebruiken, zoals bijvoorbeeld minoxidil of propecia?
Ondanks dat we er geen onderzoek naar hebben gedaan om dit te kunnen bevestigen, hebben wij tot op heden geen meldingen gehad over bijwerkingen wanneer Nisim met andere behandelmethodes wordt gecombineerd. Maar het combineren van producten kan wel degelijk averechtse effecten hebben en kan zelfs effect hebben op de werking ervan. Zodra men merkt dat er een onprettig gevoel ontstaat of het vermoeden heeft dat de werking vermindert, dan adviseren wij u om te stoppen met een van beide of allebei de producten.

24. Moet ik het Nisim Extract gewoon in laten trekken of er juist uitwassen?
Het is de bedoeling om het Extract op de hoofdhuid te laten intrekken, dit zou geen problemen moeten geven bij het stylen van het haar. Sommige mensen zullen kiezen voor het Gel Extract vanwege de gel-achtige kenmerken. Hierdoor is het mogelijk om naderhand het haar iets beter in model te krijgen. 

25. Zijn de  Nisim producten veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap of borstvoeding? 
Hier is geen onderzoek naar gedaan, we kunnen het niet bevestigen of ontkennen. Al onze producten zijn getest en veilig in gebruik. Raadpleeg uw arts voor advies met betrekking tot het gebruik van welk product dan ook tijdens de zwangerschap.   

26. Ik was mijn haar niet dagelijks. Werken de Nisim producten dan ook?
Onze klinische testen zijn gebaseerd op dagelijks gebruik,  met onze "wassen-spoelen-herhalen" regel en het gebruik van het Extract twee maal per dag.  Wij raden ten zeerste aan deze procedure te volgen. Als men, om wat voor reden dan ook, niet in staat is om de producten dagelijks te gebruiken, gebruik ze dan zo vaak als mogelijk. 

27. Hoe lang moet ik wachten om het Extract voor de tweede keer aan te brengen?
Er moet minstens een half uur tussen zitten, zodat het Extract goed kan drogen. De meeste mensen kiezen er voor om het Extract 's morgens en 's avonds aan te brengen. Echter, je kunt het gedurende de hele dag aanbrengen, als er maar 30 minuten tussen zit en je hoofdhuid relatief schoon is.

28. Kan het Extract ook voor de wenkbrauwen gebruikt worden? 
Ja, het Extract kan ook op de wenkbrauwen aangebracht worden en zo het wenkbrauwhaar dat verloren is gegaan terug laten groeien. Het werkt niet op de plaatsen waar voorheen ook geen haargroei aanwezig was.  Wij adviseren voor de wenkbrauwen gebruik te maken van het Gel Extract (makkelijker aan te brengen).

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €35,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!