Menu
EUR
Tips om huidproblemen na het trainen te voorkomen

Tips om huidproblemen na het trainen te voorkomen

Velen van ons hebben goede voornemens voor het nieuwe jaar om naar de sportschool te gaan en in vorm te komen voor 2023, maar het kan intimiderend zijn om je winterhuid in het openbaar te laten zien nadat deze maandenlang onder zware kleding is weggestopt.

'Gym Skin' kan één van de belangrijkste problemen zijn die sportschoolangst kan stimuleren, van rug acne tot een droge, schilferige huid, roos en jeukende huid, hier geeft dermatoloog Dr. Eva Melegh advies over drie van de meest voorkomende gymhuidproblemen en hoe je ze kunt voorkomen.

Rug acne

Als je je sportuitrusting aantrekt om vervolgens alleen een glimp van je rug op te vangen in de spiegel van de sportschool vol met vlekken, kan iemands zelfvertrouwen al gelijk een deuk oplopen.

Rug acne behandelen

Acne op de rug komt vaker voor bij sporters als gevolg van zweetophoping en wrijving op de rug.
Door de strakke sportoutfits komen bacteriën klem te zitten tussen je lichaam en je sportoutfit waar het zweet en de warmte van het sporten een perfecte leefomgeving creëren voor acnebacteriën.

Acne op de rug wordt veroorzaakt door de oxidatie van het overtollige talg tijdens het zweten wanneer het het huidoppervlak bereikt, vermengd met extern vuil en bacteriën (vooral in een sportschoolomgeving waar meerdere mensen afwisselend sporten). Deze verontreinigde mix zorgt ervoor dat het talg snel gaat 'rotten', wat leidt tot verstoppingen en ontstekingen van de poriën en rug acne veroorzaakt.

Clarol Sebopure onderdrukt acne door de talgproductie tijdens het zweten zuiver te houden met behulp van een gepatenteerd ingrediënt dat is afgeleid van wilde mosterdbladolie.

Door een zuiverende talgproductie worden verstoppingen en ontstekingen in de poriën verminderd, terwijl het lichaam talg op natuurlijke wijze kan blijven verwerken.

Sebopure bevat een gepatenteerd natuurlijk ingrediënt genaamd Pixalia™ gemaakt van een geconcentreerd bladolie-extract van de Cleome Gynandra (wilde mosterd) plant.
Van Pixlalia™ is wetenschappelijk bewezen dat het een actieve conserveermiddel is dankzij het uit de natuur afgeleide rutine en hydroxykaneelzuur in dit plantenextract.

Roos en schilfers op je schouders

Er is niets erger dan naar jezelf te kijken in een grote spiegel in de sportschool en een fijn laagje roos te zien dat je mooie nieuwe gym outfit bedekt.

Roos en schilfers op je schouders voorkomen

Helaas vergroot met name fitness het risico op droge hoofdhuidroos door de opeenhoping van zweet op de hoofdhuid plus het vaker wassen van zweterig haar en föhnen na een fitness sessie.

In tegenstelling tot normale roos, die wordt veroorzaakt door schimmelinfecties van de hoofdhuid, wordt roos op de droge hoofdhuid veroorzaakt door zweet, reacties op chemicaliën en parfums in haarverzorgingsproducten en te veel föhnen - allemaal veelvoorkomende gebeurtenissen in de sportschool.

Nisim Shampoo voor Normaal tot Droog haar kan worden gebruikt om roos op de droge hoofdhuid te helpen voorkomen. Het bevat bewezen ingrediënten van uit de natuur om jeuk, droogheid en schilfering te helpen verlichten en om de barrièrefunctie van de hoofdhuid te ondersteunen en zo bij te dragen aan een gezonde hoofdhuid. Dus niet alleen geschikt om het DHT hormoon dat haarverlies veroorzaakt te onderdrukken maar ook om roos te voorkomen en te verminderen.

Droge scheenbenen

Een huid die de hele winter onder kleding verborgen is gebleven, kan in de sportschool een schilferende, droge huid blootleggen, vooral op de schenen die tijdens de wintermaanden snel uitdrogen. Vloeroefeningen die wrijving en gewicht op de knieën geven, kunnen het probleem verergeren.

Voor een droge huid en schilferende huid op de schenen, knieën en ellebogen is een zalf veel effectiever dan een crème, omdat deze langer op de huid blijft zitten en niet met zweet uitloopt tijdens het sporten.

Het is het beste om een zalf met parfum erin te vermijden, evenals zalf die MI, SLS, lanoline, petroleum of alcohol bevatten.

Gebruik bij voorkeur een zalf die gecertificeerd is voor gebruik op de gevoelige huid en hypoallergene, hydraterende en ontstekingsremmende ingrediënten bevat met een lage reactiviteit.

Hydrosil Turmeric Butter & Hypoallergenic Milk Salve is een verrijkte zalf voor de droge huid die hypoallergene ezelinnenmelk bevat om een droge, pijnlijke huid te verzachten en te kalmeren.
Tevens zit er een gepatenteerde kurkumaboter in om de droge huid intens te hydrateren en ook het fytosteroïde cardiospermum om eventuele ontsteking of jeuk te verminderen.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!