Haaruitval na zwangerschap

Elke kersverse moeder heeft last van haaruitval na de zwangerschap, echter sommige pas bevallen vrouwen hebben meer last van haaruitval dan anderen. Hoe dit kan lees je in dit artikel.

Tijdens de zwangerschap zorgen veranderingen in je hormoonhuishouding ervoor dat je haar langer in een rustfase blijft en hierdoor verlies je dus minder haar dan normaal. Wellicht heb je ook gemerkt dat tijdens de zwangerschap het haar wat dikker was dan voor je zwangerschap.

Haaruitval na zwangerschap


Nadat je bevallen bent en de hormoonhuishouding weer enigszins op orde is (normaal gesproken zo'n 12 weken na de bevalling) gaan veel haren in de zogenaamde shedding fase, ze vallen uit om uiteindelijk plaats te maken voor nieuwe haren. Dit kan best even schrikken zijn als het haar opeens met een handvol uitvalt.

 

Normaal gesproken, verlies je ongeveer 100-125 haren per dag, maar na de bevalling kan dit oplopen tot ongeveer 500 per dag. Dit kan zeer verontrustend lijken, maar maak je niet teveel zorgen, je zult niet kaal worden.

Er is weinig wat je kunt doen aan deze overgangsfase, behalve geduldig zijn. Deze 'shedding' is het meest merkbaar tijdens het wassen of borstelen van je haar.  Het haar vanzelf laten drogen in plaats van te föhnen helpt om het verlies te vertragen. Dat gezegd hebbende, het haar zal uiteindelijk alsnog uitvallen.

De Nisim Shampoo zal je helpen om deze vorm van haaruitval aanzienlijk te verminderen en je zult zien dat de nieuwe haren veel sterker en gezonder zullen zijn.

 

Binnen een half jaar zou het haar weer net zoals voor de zwangerschap moeten groeien, maar sommige vrouwen merken dat de textuur niet helemaal meer hetzelfde is als voor de zwangerschap. Het kan krulliger of rechter zijn, droger of juist vetter dan voor de zwangerschap. Dit is waarschijnlijk te wijten aan de hormonale omwenteling die je net hebt meegemaakt.

Als het haarverlies niet minder lijkt te worden na 6 maanden of meer na de bevalling, maak dan eens een afspraak bij je huisarts. Het kan zijn dat je ijzerniveau te laag is, niet geheel ongebruikelijk bij vrouwen die net bevallen zijn.

Ook na deze overgangsfase kun je de Nisim Shampoo blijven gebruiken voor een gezonde hoofdhuid en daarmee dus ook gezond haar. De Nisim Shampoo is zo mild, dat je deze ook voor je baby kunt gebruiken als hij/zij last heeft van berg.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.