Menu
EUR
Bijna vakantiesluiting. Alle bestellingen t/m 19 juli worden verzonden zoals gebruikelijk, daarna pas weer vanaf 12 augustus 2024
Bestrijdt acne niet, maar help de huid om terug te vechten!

Bestrijdt acne niet, maar help de huid om terug te vechten!

Door: Skin Shop Clarol Reacties: 0

Acne behandelingen richten zich op het doden van alle huidbacteriën met als doel acne te verminderen. Maar door huidbacteriën te doden, worden ook de goede huidbacteriën uitgeroeid. Zelfs vrij verkrijgbare acne producten uit de drogisterij richten zich op deze sterke antibacteriële werking, zonder onderscheid te maken tussen gezonde huidbacteriën en de bacteriën die acne veroorzaken. Het gevolg is dat wanneer een gezonde huid voortdurend wordt 'aangevallen' door antibacteriële of andere ontsmettende middelen, de huid geleidelijk zwakker en minder veerkrachtig wordt, waardoor de volgende acne uitbraak vaak erger en meer verspreid is.

Deze vicieuze cirkel van behandelingen en steeds intensievere uitbraken van acne en puistjes is vaak het lange termijn patroon voor veel volwassen acnepatiënten. De huid wordt droger, zwakker en overgevoeliger en zal uiteindelijk nooit echt het oorspronkelijke probleem van de acne zelf oplossen. Door dit patroon te doorbreken voorkom je een langdurige behandeling die uiteindelijk weinig oplost en de huid alleen maar schade brengt. De huid heeft eigenlijk zijn eigen afweermechanismen tegen acne, maar deze is vaak versleten door het langdurig gebruik van dergelijk acnebehandelingen. Door de uitgeputte acne afweer van de huid weer op te bouwen, kan de huid zich pas echt gaan verdedigen tegen acne.

Hoe versterk je het lichaamseigen afweersysteem tegen acne?

3 belangrijke stappen om het natuurlijke afweersysteem van de huid te ondersteunen.

Verhogen van de hoeveelheid goede huidbacteriën De huid die wordt behandeld met reguliere antibacteriële middelen, of het nu medicijnen of medicinale crèmes of wasbeurten zijn, heeft doorgaans een zeer laag gehalte aan goede huidbacteriën. Door de huid een pauze te geven van deze antibacteriële behandelingen en te focussen op de opbouw de goede huidbacteriën in de huid, kan de balans in het vermogen van de huid om acne te bestrijden omhoog liften. Clarol Silver Serum bevat een ingrediënt dat Microsilver wordt genoemd en is in feite voedsel is voor goede huidbacteriën. Dit ingrediënt helpt goede huidbacteriën beter te gedijen terwijl slechte huidbacteriën worden uitgehongerd.

Ervoor zorgen dat talg niet gaat rotten. Talg is een natuurlijke moisturizer (hydratering) van de huid. Het helpt de huid flexibel en veerkrachtiger te houden tegen uitdroging en beschadiging. Het probleem bij de huid die gevoelig is voor acne, dat er vaak teveel talg wordt geproduceerd en dat deze overtollige talg gaat oxideren naarmate het de huidoppervlak nadert en daardoor 'bedorven' raakt. Dit kan leiden tot diepere, meer cystische acne laesies. Dus hoewel talg cruciaal is om de huid veerkrachtig te houden tegen verdere acne aanvallen, is het in de eerste plaats ook de oorzaak van de acne. Maar zodra het overtollige talg echter niet meer zou oxideren, is dat geen probleem meer, het is zelfs een bonus.

 

Clarol Sebopure bevat een nieuw gepatenteerd ingrediënt van mosterdbladextract genaamd Pixalia dat werkt als een talg 'conserveringsmiddel'. Door het talg te zuiver te houden naarmate het het huidoppervlak nadert, wordt het oxidatieproces onderbroken. Net als een conserveringsmiddel helpt Sebopure de oxidatie van talg te voorkomen zodra het zich vermengt met de lucht zodra het de huidoppervlakte bereikt. Door deze methode van talgbehoud kan de huid zoveel talg produceren als ze wil, maar het talg vormt minder risico op het veroorzaken van porie blokkades waarbij de talg gaat rotten en acne ontstekingen veroorzaakt.

 

Exfolieer voor de aanmaak van nieuwe cellen en verwijding van open poriën. Slechte huidbacteriën groeien en leven in de bovenste laag van de opperhuid, terwijl goede huidbacteriën juist de neiging hebben om in een wat dieper gelegen niveau te leven. Zachte regelmatige exfoliatie is een belangrijke factor om slechte huidbacteriën te verwijderen en de huid te helpen sneller te herstellen. Het voorzichtig wegwrijven van dode huidcellen maakt onze poriën vrij van vuil dat voedingsbodem is voor slechte bacteriën op de huid. Het gebruik van antibacteriële scrubs kan echter de meeste goede huidbacteriën verwijderen en dat willen we juist niet. Dus ideaal in dit geval is een exfoliant die zijn werk doet als exfoliant, maar dan zonder de goede huidbacteriën te verwijderen en juist de ​​goede huidflora van de huid op te bouwen. Silver & Birch Exfoliating Wash bevat Berkenschors plus andere goede huidbacteriën bevorderende ingrediënten om de acne gevoelige huid te behandelen.

 

Berkenschors bevat natuurlijke varianten van zowel salicylzuur als methylsalicylaat, twee synthetische chemicaliën die vaak worden gebruikt in producten tegen acne. Berkenschors ontgift en reinigt de huid, maar doodt geen goede huidbacteriën. Puimsteen en rijstzemelen worden ook gebruikt om op natuurlijke en effectieve wijze te exfoliëren en vuil en dode huidcellen te verwijderen. Berkenschors bevat ook betuline om ontstekingen in een huid die gevoelig is voor acne te helpen verminderen en Lupeol en Erythrodiol, waarvan studies hebben aangetoond dat ze de productie van eiwitten in huidcellen kunnen helpen verhogen om het genezingsproces van de huid te versnellen. Extracten van Coffee Seed extract helpen de open poriën te verwijden, zodat zodra de poriën zijn schoongemaakt, het de porie verwijdt en nieuwe bronnen van slechte bacteriën buiten de deur houdt. Silver & Birch Exfoliating Wash bevat ook MicroSilver, een voeding voor goede huidbacteriën.

 

Via deze 3 belangrijke stappen wordt het natuurlijke afweersysteem van de huid tegen acne versterkt, waardoor de huid zichzelf kan afweren van acne aanvallen door de kwaliteit van de huid te verbeteren in plaats van deze aan te vallen met antibacteriële middelen.

De Clarol producten die worden vermeld in dit artikel vind je hier

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €35,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!