Menu
EUR
5 redenen waarom je je gezicht niet elke dag zou moeten wassen

5 redenen waarom je je gezicht niet elke dag zou moeten wassen

Hollywood-acteur Cameron Diaz gaf onlangs toe haar gezicht bijna nooit te wassen. Cameron geeft aan last te hebben van acne en rosacea en volgens dermatoloog Dr. Eva Melegh doet ze misschien het beste voor haar huid.

Hier geeft Dr. Melegh vijf redenen waarom het elke dag wassen van je gezicht niet noodzakelijk de sleutel is tot een heldere, kalme en stralende huid.

1. Dagelijks je gezicht wassen vermindert de vettigheid niet


Talg is een olieachtige, wasachtige substantie die wordt geproduceerd door de talgklieren van uw lichaam. Het bedekt, hydrateert en beschermt je huid. We hebben talg nodig voor een gezonde huid.

Mensen die last hebben van hormonale acne, tieneracne of volwassen acne produceren vaak meer talg. Dit kan te wijten zijn aan genetica en hormonale verstoringen zoals de puberteit, of bij vrouwen zwangerschap of menopauze. Stress kan ook de talgproductie verhogen.

Als je je gezicht vaker wast met was- en oplosmiddelen die vaak aanwezig zijn in gezichtsreinigers en reinigingsmiddelen voor een vette huid, worden de natuurlijke oliën van het huidoppervlak verwijderd, waardoor het droger wordt, waardoor het lichaam vaak nog MEER talg gaat produceren om te compenseren.

Gezichtsreiniging met een niet-comedogene gezichtsreinigingsolie gevolgd door eens per 1-2 dagen zachte exfoliatie is beter dan dagelijks wassen met gezichtsreinigers die bedoeld zijn om vet op te lossen. Probeer Clarol Silver & Birch Exfoliating Wash.

2. Door je gezicht dagelijks te wassen, stopt de vorming van acne niet

Het is een misvatting dat het de overtollige talg zelf is die acne veroorzaakt, maar dat is niet het geval, en dus je gezicht dagelijks wassen om de talg te verminderen, pakt niet de oorzaak van de acne aan.

Het is de oxidatie van talg wanneer het het huidoppervlak nadert en zich vermengt met lucht en externe bacteriën die ervoor kunnen zorgen dat de talg 'ranzig' wordt en zich in de huidporiën verzamelt, wat verstoppingen en ontstekingen veroorzaakt die tot puistjes en acne leiden.

Dus de sleutel tot het verminderen van acne is om te voorkomen dat de talg oxideert, en niet door het simpelweg weg te spoelen met gezichtsreiniging.

Producten die talg'conserveermiddelen' zijn, helpen voorkomen dat de talg besmet raakt als het door de huidporiën gaat. Hierdoor blijft de huid beschermd en gehydrateerd door de talg zonder dat deze oxideert en ranzig wordt, wat leidt tot verstoppingen van de poriën.

Overigens, als talg vrij kan stromen en niet constant wordt weggespoeld, zal het eindresultaat zijn dat het lichaam zich geleidelijk aan gaat reguleren en minder talg gaat produceren.

De paradox is vaak dat mensen met een vette huid en acne meteen beginnen met het wassen van hun huid, wat op zijn beurt de talgproductie juist verhoogt.

Het reinigen van de huid met een zachte exfoliant eenmaal per dag en daarna met een talgzuiverend serum is een betere manier om de talgproductie onder controle te houden en puistjes en acne te helpen voorkomen. Probeer Clarol Sebopure 

3. Dagelijks je gezicht wassen kan Rosacea verergeren

Als je last hebt van rosacea en gevoeligheid, kan het wassen van je gezicht met water de aandoening juist verergeren.

Water is een zeer bijtende stof die ook chloor bevat en dus als je een zeer gevoelige huid hebt die vatbaar is voor rosacea, kan dit alleen al huidopflakkeringen veroorzaken.

Maar net zo belangrijk is het temperatuurverschil van het gebruik van warm of koud water om je gezicht te wassen dat ook een rosacea-huidaanval kan veroorzaken als gevolg van de vasculaire verwijding van de bloedcellen onder het huidoppervlak.

Een watervrije reiniging met een vochtinbrengende crème-reiniger voor de zeer gevoelige huid is veel gunstiger voor de huid die vatbaar is voor roodheid en rosacea dan het dagelijks wassen van het gezicht. Probeer Kalme Water-Free Cream Cleanser.

4. Door je gezicht dagelijks te wassen, kunnen goede bacteriën worden verwijderd, waardoor een droge huid nog droger wordt

Net als de maag bevat onze huid goede en slechte bacteriën. Het zijn de slechte bacteriën die kunnen leiden tot ontstekingen en acne. Het zijn echter de goede bacteriën die de huidbarrière beschermen en onderhouden, wat de slechte bacteriën buiten houdt en ook vocht vasthoudt en uitdroging voorkomt.

De meeste gezichtsreinigers bevatten antibacteriële middelen die gericht zijn op het doden van schadelijke bacteriën. Deze bacteriële 'uitroeiings'-benadering doodt echter ook goede bacteriën. Dit kan leiden tot problemen voor alle huidtypes, maar vooral voor de huid die vatbaar is voor uitdroging en eczeem.

De huidbarrière is cruciaal om de huid gehydrateerd en soepel te houden. Mensen die vatbaar zijn voor eczeem hebben vaak een genetisch aangetaste huidbarrièrefunctie. Dus het doden van de goede huidbacteriën die helpen een beschadigde of aangetaste huidbarrière te herstellen, zal de zaken alleen maar erger maken.

Als je last hebt van een droge huid, kan het dagelijks wassen van je gezicht leiden tot nog meer uitdroging.

De beste manier om de huid die vatbaar is voor uitdroging en eczeem te reinigen en tegelijkertijd de huidbarrière te beschermen, is met een reinigingsproduct op oliebasis of een watervrije crèmereiniger met vochtinbrengende middelen, gevolgd door een huidserum dat prebiotica bevat om goede huidbacteriën te voeden, vooral indien gebruikt 's nachts, dat is wanneer de regeneratie van huidcellen het meest actief is. Probeer Kalme TeQ Serum met agave prebiotica.

5. Dagelijks je gezicht wassen kan open poriën verergeren

Open poriën en mee-eters kunnen zowel door genetica worden veroorzaakt als door een gebrek aan elasticiteit en collageenproductie in de huid zelf.

Het verwijderen van essentiële huidoliën door het dagelijks wassen van het gezicht kan de huid minder elastisch maken en zo de poriën meer open laten.

Het is veel beter om de normale huid eens in de 2-3 dagen of een vette huid om de 1-2 dagen zachtjes te exfoliëren om de open huidporiën te reinigen dan om de gezichtshuid elke dag te wassen. Afschilfering versnelt de regeneratie van huidcellen, terwijl gezichtsreiniging met antibacteriële wasbeurten de huid uitdroogt en de elasticiteit vermindert.

De beste combinatie voor open poriën is exfoliëren om de paar dagen voor de normale tot droge huid of eenmaal per dag in de meest aangetaste gebieden voor een vette huid, gevolgd door dagelijkse tonic met een zachte porie minimaliserende toner om oppervlaktevuil te verwijderen. Probeer Clarol Birch Water Porie Minimaliserende Toner 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!