Menu
EUR
Bijna vakantiesluiting. Alle bestellingen t/m 19 juli worden verzonden zoals gebruikelijk, daarna pas weer vanaf 12 augustus 2024

5 ontharingstips voor deze zomer

Met het strandweer op komst is ook de periode van scheren, harsen en epileren weer aangebroken. Kortom ontharen voor mannen en vrouwen. Wij zetten hieronder enkele ontharingstips op een rij.

Ontharen van de schaamstreek is niet nieuw en er zijn dan inmiddels ook diverse manieren om dit te doen.
Bij het ontharen van de intieme delen is hygiëne erg belangrijk. Niet alleen tijdens maar ook voor en na het ontharen.

Ontharingstips voor mannen en vrouwen

 

Hygiëne

Door het ontharen ontstaan er kleine wondjes op de huid die kunnen gaan irriteren of ontstoken kunnen raken. Daarom is het belangrijk om, voordat je gaat beginnen, de te ontharen huid goed te reinigen.
Met een zachte scrub reinig je de schaamstreek en verwijder je eventuele dode huidcellen.
Tevens zullen de haartjes wat losser gaan zitten en hierdoor makkelijker verwijderd kunnen worden.

 

Scheren

De schaamstreek scheren met een scheermesje is toch wel één van de bekendste ontharingsmethodes.
Of je alles weghaalt of bijvoorbeeld een deel laat zitten (al dan niet in een bepaalde vorm) is een persoonlijke keuze. Gebruik altijd een scherp mesje en vervang deze op tijd om onnodige irritatie te voorkomen. Een bot scheermesje glijdt uiteraard niet zo makkelijk langs je huid en haartjes dan een mooi scherp mesje. Het voordeel van deze ontharingsmethode is dat het eenvoudig thuis te doen is en vrijwel pijnloos is.
Een nadeel van scheren is de kans op ingegroeide haartjes. Voor de behandeling van ingegroeide haartjes of rode bultjes en irritatie van het scheren gebruik je Kalo Ingrown.


Harsen voor mannen

Ontharen door middel van waxen wordt ook vaak gedaan door mannen, daarom eerst even een tip voor de heren.
Bij mannen misschien niet van toepassing voor de schaamstreek maar zeker voor grotere huidoppervlakken zoals benen (wielrenners) of bijvoorbeeld de rug is waxen een effectieve en eenvoudige ontharingsmethode. Het laten ontharen door een schoonheidsspecialist kan, maar is voor mannen toch een beetje een dingetje. Waxen is niks om je voor te schamen, maar mocht je liever thuis zelf aan de slag willen, kies dan voor een wax speciaal voor mannen. Er zijn diverse soorten wax voor thuis gebruik verkrijgbaar. Speciale ontharings wax die ook voor mannen geschikt zijn zoals MOOM, een 100% natuurlijk product dat eenvoudig thuis te gebruiken is.


Harsen voor vrouwen

Hebben vrouwen nog tips nodig zou je zeggen? Misschien een tip voor diegene die voor het eerst van plan zijn om zich te ontdoen van ongewenste haargroei. Harsen kan best pijnlijk zijn, maar het went. In het begin zou je bijvoorbeeld ervoor kunnen kiezen om een waxbeurt na je menstruatie te plannen. In deze periode ligt je pijngrens een stuk hoger.
Je kent jouw eigen lichaam als geen ander en weet precies welke delen van je lichaam het gevoeligst zijn. Het gebruik van een speciale pincet kan handig zijn om gericht haartjes te verwijderen. 


Permanent ontharen met een spray

Er zijn verschillende methodes om voorgoed van ongewenste haartjes af te komen, zoals bijvoorbeeld laseren. Helaas is dit een kostbare aangelegenheid en niet altijd succesvol, met name bij blonde haartjes. Een alternatief is een spray die je na het ontharen gebruikt. Kalo Spray wordt direct na het ontharen aangebracht op de (schone) huid. Dit herhaal je de volgende dag en daarna is het wachten tot de haartjes weer lang genoeg zijn om te kunnen harsen of op een andere manier te ontharen.

Je zult merken dat na iedere behandeling met Kalo Spray het haar steeds dunner wordt en in de meeste gevallen uiteindelijk helemaal niet meer teruggroeit. Het mooie is dat het ook een effectieve manier is om blonde haartjes permanent te verwijderen.

Deze Kalo Spray hoeft dus niet dagelijks gebruikt te worden en is geschikt voor vrouwen en mannen.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €35,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!