Hoe moet je je haar wassen?

Hoe was jij je haar? Het maakt niet uit hoe sterk en gezond je haar ook mag lijken, behandel het met liefde! In dit artikel een aantal tips hoe je het beste je haar kunt wassen...

Hoe het beste je haar te wassen?De gouden regel m.b.t. het wassen van je haar

Het maakt niet uit hoe sterk en gezond je haar ook mag lijken, behandel het met liefde! Zeker als je haar nat is, omdat het dan het meest kwetsbaar is.
 

Eerst en vooral, zeker bij lang(er) haar
Voordat je je haar wast, is het eerste wat je moet doen de klitten en knopen er heel voorzichtig uit halen met je vingers. Zo voorkom je al een groot deel van schade aan je haar.
 

Wassen, opschuimen, spoelen en herhalen
Wassen: na het verwijderen van alle klitten en knopen, maak je je haar grondig nat met lauw water. Voor betere resultaten kun je warm water gebruiken, zodat de poriën zich openen. Was voorzichtig het vuil en de vetten van de hoofdhuid.

Opschuimen: Zorg ervoor dat je een shampoo gebruikt met kruiden en organische ingrediënten zodat de hoofdhuid en de haarzakjes gevoed worden. Doe als de kapper en gebruik massagetechnieken op je hoofdhuid. Niet alleen goed voor de doorbloeding, maar zo verwijder je al het vuil, zweet en dode huidcellen van je hoofdhuid.

Spoelen: Zorg ervoor dat je je haar goed spoelt na het wassen, zodat de overgebleven shampoo geen kans krijgt om de poriën te verstoppen (en dus haaruitval en -verdunning kan veroorzaken).

Herhalen! Nadat je alle shampooresten hebt verwijderd van je haar en hoofdhuid, is het aanbevolen om je haar voor de tweede keer te wassen, zodat de aanwezige voedingsstoffen in de shampoo opgenomen kunnen worden in het haarzakje. Na de tweede keer opschuimen en goed uitspoelen gebruik je een conditioner. Door het gebruik van een conditioner zullen je haarlokken zachter en gladder worden.
 

Hoewel het volgen van deze tips tijdrovend kan zijn, zal je inspanning zeker beloond worden met prachtig uitziend haar!

Reacties

  1. Bas Bas

    Op deze manier mijn haar wassen doe ik al jaren ook voor een man zeker aan te raden want heb je veel haar zorg er goed voor. En is het wat vies zorg dat je het dan ook lekker wast.

    Het is inderdaad tijdrovend maar je zal zien dat je haar wassen dan een genot is. Ik doe het vaak overdag met een handdoek over mijn blouse en voorover in de keuken.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.