Wat is gehydrolyseerde tarweproteïne? En wat doet het voor het haar?

Wat is gehydrolyseerde tarweproteïne? En wat doet het voor het haar?

Gehydrolyseerde tarweproteïne, ook wel plantaardige keratine genoemd, wordt steeds populairder als ingredient voor premium huid- en haarverzorgingsproducten. Wat is gehydrolyseerde tarweproteïne en welke functie heeft het?

Wat is gehydrolyseerde tarweproteïne?

Ondanks dat het tegenwoordig steeds vaker voor lijkt te komen in hoogwaardige verzorgingsproducten, wordt gehydrolyseerde tarweproteïne (ookwel fytokeratine) al langer gebruikt voor persoonlijke verzorging als een natuurlijke keratine.


Hydrolyse staat voor de splitsing van de chemische binding van de tarwekiem door interactie met water. Er ontstaan daardoor dus twee stoffen (opgesplitst)


Het ingredient wat overblijft is rijk aan aminozuren en vitamine E waardoor het een revitaliserend effect heeft op zowel het haar als de hoofdhuid. Bovendien zijn de tarwe eiwitten natuurlijk en komen ze daarom vaak voor in formuleringen van biologische en natuurlijke beauty producten.


De werking van de gehydrolyseerde tarweproteïne op het haar is dat het de haarschacht volume geeft door vocht vast te houden. Het vormt vervolgens een beschermende film op het haaroppervlak en geeft het haar zo een zijdeachtig en glanzend effect.


Het nut van de tarweproteïne in huidverzorgingsproducten is gelijk aan die van het haar, het helpt de huid om meer vocht vast te houden. Het maakt de huid steviger en strakker, wat weer een anti-rimpel effect heeft.

Wij gebruiken deze hoogwaardige gehydrolyseerde tarweproteïne in de Fast kuur, speciaal ontwikkeld om het haar zo optimaal mogelijk en dus sneller, te laten groeien.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.