Menu
EUR
Tips voor het verzorgen van een droge huid

Tips voor het verzorgen van een droge huid

Zorgen voor de handen

Regelmatig de handen wassen of bijvoorbeeld desinfectiemiddel gebruiken, kunnen de huid van de handen verder uitdrogen en de situatie verergeren.

Een soepele en gehydrateerde huid beschikt over een goede natuurlijke huid-barrière. Het gebruik van (schuimende) zeep met SLS erin zijn veelvoorkomende huid irriterende factoren die de werking van de natuurlijke oliën van de huid kunnen verwijderen. Hierdoor worden de problemen van de droge huid erger.

De bescherming van droge handen

Dep (dus niet wrijven) de handen goed droog na het wassen.
Breng na het wassen of desinfecteren direct een verzachtende crème aan op de handen om de huid van vocht te voorzien en soepel te houden.
Gebruik in plaats van een normale handreiniger, een zeepvervanger. Vooral eentje die vocht inbrengende eigenschappen heeft om de natuurlijk huid-barrière te helpen herstellen.

Het gezicht reinigen met een watervrije reiniger

Water verdampt op de huid waardoor deze sneller uitdroogt en irritatie kan geven bij mensen met een droge huid die gevoelig is voor eczeem of psoriasis. Bovendien kan de plotselinge stijging van de lichaamstemperatuur door het warme water ervoor zorgen dat de huid opvlamt. Wat veel mensen niet weten is dat water behoorlijk kan schuren voor de gevoelige huid, bijvoorbeeld door aanwezige mineralen en kalk. Twee keer per dag de huis reinigen met een watervrije reiniger kan daarbij dus uitkomst bieden. De vochtinbrengende Kalme Cream Cleanser is tevens geschikt om make-up te verwijderen

Het vermijden van SLS

Veel soorten zeep, shampoo, wasmiddelen etc. bevatten ionische en oppervlakte-actieve stoffen om ze te laten schuimen. Dit soort ingrediënten kan zeer irriterend zijn voor mensen met een droge huid. Eén van de bekendste is Natriumlaurylsulfaat, ookwel SLS genoemd. Er is aangetoond dat SLS de natuurlijke oliën van de huid verwijdert, waardoor de droge huid nog droger wordt. Kies daarom altijd voor SLS-vrije producten, zoals de Nisim Shampoo voor de droge huid.

Zorg voor een verzachtende routine en houd deze bij in een dagboekje

Gebruik regelmatig (of altijd) verzachtende en vochtinbrengende producten zonder al te veel chemische ingrediënten. Zelfs als je denkt dat het wel meevalt omdat de huid op dat moment niet droog aanvoelt is het belangrijk om de conditie van de huid de onderhouden.

Huidaandoeningen of opvlammingen kunnen soms zomaar opeens ontstaan. Het kan daarom nuttig zijn om een dagboekje bij te houden met daarin jouw huidverzorgingsroutine. Op deze manier kun je voor jezelf identificeren welke producten of stoffen een toename van de symptomen hebben veroorzaakt.

Blijf koel en zet de watertemperatuur lager

Een lekkere hete stomende douche kan erg ontspannen en misschien zelf een tijdelijke verlichting geven van de jeuk. Maar het hete water kan met name eczeemklachten verergeren omdat je de huid uitdroogt.
Neem een korte (warme) douche om zo de huid het vocht te laten opnemen zonder dat deze verder uitdroogt.

Vooral mensen met atopische eczeem ervaren vaak symptomen zodra ze gaan zweten. Dit kan zijn door inspanning, te hoge omgevingstemperatuur of zelf teveel en te warm beddengoed.
Gebruik dus lichte katoenen lakens en houd de temperatuur in huis wat lager, zeker in de nacht.
Ga je sporten? Draag losse kleding en douche kort na het sporten.

Sommige kledingstoffen kunnen irriterend zijn voor de huid, met name synthetische stoffen kunnen schuren en de huid niet laten ademen.

Kies als het mogelijk is voor biologisch katoen en was nieuwe kleding altijd voordat je ze gaat dragen om overtollige en irriterende chemicaliën te verminderen.

 

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!