Menu
EUR
Is Blefaritis een symptoom van de menopauze?

Is Blefaritis een symptoom van de menopauze?

Vergeleken met de generaties van onze moeders en grootmoeders zijn de symptomen van de menopauze nu beter gedocumenteerd dan ooit tevoren, van opvliegers tot stemmingswisselingen en vaginale droogheid. De meeste vrouwen zijn tegenwoordig beter voorbereid op wat ze kunnen verwachten als ze de menopauze bereiken.

Maar hoe zit het als er nog steeds zo veel voorkomende symptomen zijn die door grote aantallen vrouwen in de menopauze worden ervaren, maar waar artsen nog steeds niet zo bekend mee zijn?

Blefaritis, een type oogeczeem of oogdermatitis dat ontsteking van de oogleden en de huid rond de ogen veroorzaakt, kan een van de onbekende maar vaak voorkomende symptomen van de menopauze zijn en voor veel vrouwen is het vaak een van de eerste en moeilijkste symptomen om te leef ermee.

'Vrouwen die in de perimenopauze komen, hebben meer kans op het ontwikkelen van een droge, jeukende huid rond de ogen en aandoeningen zoals blefaritis'

aldus Dr. Eva Melegh, MD-consulent dermatoloog.

"De vermindering van het hormoon oestrogeen kan oogeczeem of blefaritis veroorzaken bij vrouwen in de menopauze, aangezien oestrogeen een belangrijke factor is voor de productie van collageen, waardoor de huid flexibel en gehydrateerd blijft. De huid rond de ogen is bijzonder gevoelig voor uitdroging door een daling van oestrogeen, omdat deze erg dun is en dus niet veel vocht kan vasthouden.”

Dus wat kan er gedaan worden aan deze veel voorkomende en zeer ongemakkelijke toestand. Volgens artsen niet veel, aangezien steroïden op recept over het algemeen niet worden aanbevolen voor gebruik rond de ogen en alleen als laatste redmiddel moeten worden beschouwd.

"Typische eerstelijnsbehandeling voor atopische huidopflakkeringen zijn steroïden, ze brengen snelle en spectaculaire verbetering teweeg, maar voor dit zeer delicate gebied rond de ogen worden steroïden niet aanbevolen, waardoor er relatief weinig alternatieven overblijven", zegt dr. Melegh.

Er zijn echter enkele effectieve alternatieven voor steroïden en een daarvan zijn fytosterolen (die van planten afkomstige steroïde-achtige componenten zijn) die qua structuur vergelijkbaar zijn met de basis van steroïden.

“In tegenstelling tot steroïden op recept, zijn fytosterolen natuurlijk en zachter en bieden ze ontstekingsremmende effecten zonder de ongewenste bijwerkingen, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik rond de gevoelige oogcontour.

“Het physosterol Cardiospermum halicacabum is bijzonder nuttig voor de atopische huid rond de ogen, aangezien het uitgebreid is bestudeerd vanwege het gunstige effect bij gebruik op een atopische en reactieve huid. Het wordt gewonnen uit een wijnstok die in Sri Lanka wordt verbouwd en heeft een effectieve ontstekingsremmende werking en is zacht genoeg om rond de ogen te gebruiken”, zegt Dr. Melegh.

Hier bespreken vier vrouwen hun door de menopauze veroorzaakte blefaritis en hoe Hydrosil Dry Eye Gel, die het physosterol cardiospermum halicacabum bevat, hun symptomen hielp verlichten.

Ik kreeg cosmetische chirurgie aangeboden in plaats van HST voor schade als gevolg van menopauzale blefaritis, aangezien geen van de artsen het verband tussen de twee legde'

Katherine Hutchings, 57, moeder van drie kinderen en fulltime verzorger van haar zoon die aan autisme lijdt, woont in Lavenham in Suffolk.

Katherine zegt;
"Toen ik in de lente van 2018 voor het eerst ontstoken, pijnlijke ogen kreeg, dacht ik dat ik misschien een laat optredende allergie had ontwikkeld.

Rond deze tijd is mijn huid ook behoorlijk droog geworden en kreeg ik af en toe een rood gezicht en begon ik meer gestoord te slapen. Ik dacht dat ik waarschijnlijk de menopauze inging, omdat dit veelvoorkomende symptomen waren waarover ik had gelezen, maar ik had ze niet zo erg, dus ik dacht dat ik de natuur gewoon zijn gang kon laten gaan.

De symptomen begonnen met jeuk en zwelling op mijn oogleden. De irritatie werd steeds erger en het kwam op het punt dat ik de meeste ochtenden wakker werd met rode gezwollen ogen aan elkaar geplakt en alsof de oogleden werden gestoken met scherpe naalden.

Het was pijnlijk en ik voelde me behoorlijk bang, want terwijl ik geleidelijk aan mijn wimpers trok om mijn ogen open te doen, was alles een waas en ik was bang dat ik mijn gezichtsvermogen aan het verliezen was.

Mijn oogleden begonnen te barsten en te huilen en daarna korsten. Ze zagen er gekneusd uit alsof ik in verschillende rondes van een boksring was geweest, met gekneusde schaduwen eronder. Toen ik de korst wegveegde, liet het een glanzend oppervlak achter dat aanvoelde als brandwonden in de plooien.

Maar pas toen ik een gezondheidsartikel las over een dame met symptomen zoals de mijne, wiens arts haar had verteld dat de symptomen verband hielden met de menopauze, drong het tot me door dat twee dingen met elkaar in verband konden worden gebracht. Geen van de artsen of consultants die ik over mijn ogen zag, heeft ooit gesuggereerd dat het te wijten was aan de menopauze en ik heb het nooit vermeld op een van de menopauzesymptomen waar ik op moet letten.

Ik gebruikte alles wat ik in huis kon vinden om de zwelling te kalmeren, paracetamol, anti-rimpel nachtcrèmes en vochtinbrengende crèmes. Zelfs olijfolie en kokosolie. Niets werkte.

Ik vroeg de apotheker wat ik moest gebruiken en zij stelde allergietabletten voor, maar ze sloegen me nog meer knock-out en deden niets voor mijn ogen. Alles wat ik probeerde leek de pijn en jeuk verder te veroorzaken.

Mijn ogen begonnen mijn algehele gezondheid te beïnvloeden. De zwelling en pijn veroorzaakten migraine en lichtgevoeligheid. De huid begon zwaar te hangen boven mijn ogen en eronder.

Ik kocht een luchtreiniger voor mijn slaapkamer en een luchtbevochtiger om de lucht vochtig te houden. Ik ontdekte dat alles de zwelling en zelfs het stof leek te veroorzaken op de vloer van de sportschool waar ik aanwezig was. Mensen bleven me vragen of ik in orde was, omdat ze mijn acute ongemak konden zien.

Ik kon de blikken of het prikken niet verdragen als het zweet in mijn ogen liep, dus stopte ik met naar de sportschool te gaan. Ik voelde me depressief omdat ik snel was veranderd van een actieve vrouw waarvan ik zou zeggen dat ze er goed uitzag voor haar leeftijd, in er jaren ouder uitzag en voelde dan ik was. Mijn zelfvertrouwen kelderde, maar ik kon niet eens huilen om mijn ellende te verlichten toen de tranen in mijn ogen brandden.

Mijn huisarts vertelde me dat ze niet zeker wist wat ik had en dat ze weinig kon voorschrijven, omdat zelfs laaggedoseerde steroïden voor eczeem niet echt worden aanbevolen voor gebruik rond de ogen.

Ze verwees me door naar een oogconsulent in het ziekenhuis. Na een oogonderzoek kreeg ik te horen dat ik binnen zes maanden terug moest komen om te worden beoordeeld. In de tussentijd stuurde de consulent me om een ​​allergietest te doen en een dermatoloog te zien. Ik hoopte dat de allergietest me de antwoorden zou geven, maar tot mijn verbazing werd er niets definitiefs vastgesteld. 

Een dermatoloog beoordeelde vervolgens mijn toestand zonder me te vertellen wat het was en schreef een plaatselijke behandelingsgel voor steroïden voor. Seconden na gebruik werd de huid rond mijn ogen zo fel rood en opgezwollen dat ik ze niet meer kon openen en de brandende pijn was verschrikkelijk. Het voelde alsof mijn beide ogen werden uitgestoken met gloeiend hete pookjes. Hoe vaak ik ook probeerde de gel eraf te wassen, de pijn werd alleen maar erger. Ik belde in paniek de dermatoloog, maar ze was onvermurwbaar dat ik de gel zou blijven gebruiken en zei dat mijn huid eraan zou wennen. Ik kon echter gewoon niet verder omdat het gewoon te pijnlijk was.

Ik ging terug naar de oogarts en zij suggereerde dat ik misschien blefaritis had, hoewel het ernstiger was dan de meeste gevallen die ze had gezien.

Ik vertelde haar dat mijn geestelijke gezondheid er enorm onder leed door hoe afschuwelijk mijn ogen eruitzagen en ze zei dat ze me kon doorverwijzen voor cosmetische chirurgie om de overtollige huid te verwijderen, zodra de blefaritis was gekalmeerd.

Een operatie leek nogal extreem, maar toen sloeg Covid toe en werd mijn medische zaak gesloten omdat het een niet-spoedeisende situatie was.

Tijdens de lockdown moest ik alleen met de pijn omgaan. Ik besloot om veel dieper onderzoek te doen naar de oorzaken en behandelingen van blefaritis en toen ontdekte ik Hydrosil Dry Eye Gel nadat ik had gelezen over de dame met soortgelijke symptomen als ik en ze had de ooggel met ongelooflijke resultaten gebruikt. Ik kon niet geloven dat er echt een product was dat zich richtte op het probleem dat ik had en dat geen steroïden bevatte en niemand had me erover verteld. Ik heb het onmiddellijk onderzocht en vond veel beoordelingen van vrouwen met soortgelijke symptomen als ik, die zei dat de ooggel echt had geholpen om hun symptomen te kalmeren.

Onnodig te zeggen dat ik er meteen wat heb besteld. Ik was bang om de gel aan te brengen, want in dit stadium prikte alles in mijn ogen, zelfs water. Volgens de instructies heb ik een pleistertest uitgevoerd en ik voelde niet eens een tinteling, dus ik bracht de gel aan op mijn ogen en de verlichting was onmiddellijk!

Ervaring Hydrosil van Katharine

De fabrikanten hebben niet alleen de ooggel gemaakt, maar ze hebben ook een concealer voor onder de ogen gemaakt om over de ooggel te gebruiken, die is ontworpen om op ogen zoals de mijne te worden gebruikt. Elke eye concealer die ik eerder had geprobeerd, verbrandde, maar ik had geen enkele reactie op deze en het verlichtte onmiddellijk mijn donkere kringen en bedekte veel van de roodheid op mijn oogleden en rond mijn ogen.

Mijn dochter merkte de verbetering meteen toen ik haar later die dag van school haalde. Na een paar weken gebruik van de ooggel waren mijn ogen helemaal gekalmeerd en was de meeste roodheid verdwenen. De droge barstjes genas geleidelijk en zodra ik de concealer over de top had aangebracht, merkte je mijn oogaandoening nauwelijks op.

Ik gebruik de gel nu als vaste routine, zowel 's nachts als onder make-up gedurende de dag, samen met de concealer. Mijn ogen zijn nu bijna acht maanden kalm gebleven en zijn min of meer weer normaal.

Ik heb het gevoel dat het me een kwaliteit van leven en mijn zelfvertrouwen heeft teruggegeven. Ik kan beter slapen, ik ben teruggekeerd naar de sportschool en ik maak me geen zorgen meer om mensen aan te kijken, omdat mijn ogen weer normaal aanvoelen en ik niet constant pijn heb.

Hoewel ik buitengewoon verheugd ben dat ik iets heb gevonden om mijn blefaritis onder controle te houden, heb ik het gevoel dat als tenminste een van de artsen die ik heb gezien de link met de menopauze had gelegd en me daar misschien iets voor had voorgeschreven in plaats van actuele crèmes die mijn ogen brandden of zelfs cosmetische chirurgie, misschien ben ik jaren van zowel fysiek als mentaal lijden bespaard gebleven. Het is absoluut iets waar meer artsen zich echt bewust van moeten zijn, want er moeten veel vrouwen zijn die door dezelfde pijn gaan als ik."

De droogte was zo erg rond mijn ogen door mijn blefaritis dat het leek alsof ik twee zwarte ogen had.'

Lisa Dispirito, 54, uit Bideford in Noord-Devon is een gepensioneerde bankmanager en woont samen met haar partner John, 55, een gepensioneerde taxichauffeur. Lisa heeft twee volwassen dochters van 27 en 23 jaar en staat binnenkort op het punt om voor het eerst oma te worden.

Lisa zegt;
“Het eerste teken dat mijn menopauze eczeem veroorzaakte, was begin dit jaar een kleine uitslag aan de zijkant van mijn nek. Ik dacht dat ik een reactie had gehad op het dragen van een nieuw parfum dat ik voor Kerstmis had gekregen, dus ik maakte me niet al te veel zorgen.

Maar naarmate de weken vorderden, verspreidde de uitslag zich over mijn nek en borst en vervolgens naar mijn gezicht en ogen.

Het was rauw rood en jeukte als een gek. De droogte was zo erg rond mijn ogen dat het leek alsof ik twee zwarte ogen had. Mijn huid schilferde af. Het werd zo erg dat ik uiteindelijk te overstuur was om in de spiegel te kijken. Ik voerde mijn reinigings- en vochtinbrengende routine op, maar niets leek me enige verlichting van de jeuk te geven of de woedende uitslag op te ruimen die zich leek te verspreiden en te intensiveren.

Ik maakte me echt zorgen en werd behoorlijk depressief over de toestand van mijn huid. Ik had nog nooit zulke huidproblemen gehad en eczeem kwam niet voor in mijn familie.

Ik wist dat ik een beetje gestrest was omdat ik een aantal grote veranderingen in mijn leven doormaakte. Ik werd ontslagen uit mijn baan van 32 jaar vanwege Covid, ik ontmoette mijn nieuwe partner die ook vervroegd met pensioen moest gaan vanwege covid en toen verhuisden we allebei van Londen naar Devon om een ​​nieuw leven te beginnen, weg van de stad.

Ik was echter overwegend positief over deze veranderingen, de belangrijkste stress was de organisatie van dit alles, dus het voelde niet goed dat mijn huid zo slecht reageerde.

Ik begon mijn symptomen online te onderzoeken om te proberen te achterhalen wat de oorzaak was. Ik dacht zelfs dat het gordelroos was, maar realiseerde me dat de symptomen niet overeenkwamen.

In al het onderzoek dat ik deed, wat veel was, was er niets online dat suggereerde dat het werd veroorzaakt door de menopauze. De eerste keer dat ik de link legde was na het lezen van een artikel online over een dame die soortgelijke symptomen had als ik, eczeem in het gezicht, ogen en nek, veroorzaakt door de menopauze. Vorig jaar begon ik wat overgangsklachten te krijgen, maar die vielen mee.

Ik bekeek honderden YouTube-video's over schoonheidsverzorging voor de zeer droge huid rond de ogen en op het gezicht en begon wanhopig verschillende producten te bestellen, omdat ik me nu al angstig voelde om het huis te verlaten.

Ik heb letterlijk alles geprobeerd om mijn huid te verlichten, en met alles bedoel ik alles. De lijst met wat ik probeerde om mijn huid te kalmeren liep in de honderden kilo's.

De resultaten varieerden, maar eerlijk gezegd werkte geen van hen echt en sommige maakten mijn huid nog erger en ik had een klein fortuin uitgegeven.

Ik besloot dat ik medische hulp nodig had en boekte een afspraak bij de dokter, maar het duurde maanden voordat ik een afspraak had. Ondertussen begon ik in plaats van schoonheidsadvies artikelen over gezondheidsadvies over oogeczeem en gezichtseczeem te lezen en ontdekte al snel dat het gebruik van steroïden op het gezicht en rond de ogen niet wordt geadviseerd en dat artsen niet veel opties hebben op het gebied van voorgeschreven producten voor deze kwestie, die me met paniek vervulde omdat ik het gevoel kreeg dat een doktersafspraak me ook niet veel zou helpen. Het leek alsof er niets was om me te helpen.

Het was op dat moment dat ik mijn redding ontdekte - Hydrosil Dry Eye Gel die een natuurlijke plantaardige steroïde bevatte die beweerde roodheid, ontsteking en jeuk rond de ogen te verminderen, maar niet dezelfde gevaren met zich meebracht als medicinale steroïden.

Ik ging meteen naar de website en ontdekte dat ze ook een Hydrosil Skin Salve maakten met hetzelfde ingrediënt erin plus kurkumaboter en hypoallergene melk die ik in mijn nek kon gebruiken, dus bestelde ik beide.

Review Lisa Hydrosil

Ik denk dat de foto's voor zich spreken over het ongelooflijke verschil dat deze producten hebben gemaakt voor mijn huid."

'Het eerste symptoom van mijn menopauze waren geen opvliegers maar een zeer rode, ontstoken en pijnlijke huid rond mijn ogen.'

Sherri Hennessy, 55, een klantenservicemanager uit New York, is getrouwd met Tim, 57, een monteur en ze hebben vier volwassen kinderen.

“De pijn en het ongemak van mijn ontstoken ogen was verschrikkelijk. De eerste opflakkering duurde negen maanden en ik maakte het erger door de meeste dagen te huilen omdat ik er zo vreselijk uitzag.

Sommige dagen had ik het gevoel dat ik echt het demonische monster was waar mijn vrienden en collega's altijd grapjes over maakten dat ik eruitzag. Het was gênant omdat ik bij de klantenservice werkte. De toestand van mijn ogen had echt invloed op mijn zelfvertrouwen, omdat het onmogelijk was voor mensen om niet naar mijn ogen te staren omdat ze razend en zo pijnlijk waren.

Godzijdank deed ik dat. De resultaten waren snel en eerlijk gezegd verbluffend. Ik had al eerder foto's gemaakt van de toestand van mijn huid voor het geval ik ze naar een dokter moest sturen. Ik nam toen wat na een paar weken gebruik van de Hydrosil ooggel en zalf om zelf het verschil te zien, want soms is het moeilijk om je eigen ogen te geloven na alle ups en downs die ik heb meegemaakt met mijn huid.

Ik probeerde meerdere reinigingsregimes en deed warme kompressen, wat mijn ogen alleen maar erger maakte. Bijna elk vrij verkrijgbaar product dat ik probeerde, prikte als een hel en droogde mijn huid uit, waardoor mijn ogen nog roder en pijnlijker werden.

Uiteindelijk ging ik naar de oogarts die me een verkeerde diagnose stelde met een allergie en uiteindelijk werd ik doorgestuurd naar een specialist die de diagnose blefaritis stelde. Ik kreeg steroïden voorgeschreven en meerdere antibioticakuren die maar een tijdje werkten, maar stopten met werken zodra de kuur was afgelopen. Het is niet toegestaan ​​om steroïden rond de ogen te gebruiken zolang ze de huid blijvend kunnen beschadigen.

Pas na de opflakkering van blefaritis testte mijn arts me op de menopauze die natuurlijk was begonnen en hij dacht dat dit mijn blefaritis had veroorzaakt. Ik had ook erg droge rode ogen en ben sindsdien ook gediagnosticeerd met oculaire rosacea, wat toen waarschijnlijk de blefaritis veroorzaakte.

Toen de medicijnen voor de blefaritis niet meer werkten, begon ik op internet onderzoek te doen naar alternatieve behandelingen en sloot ik me aan bij verschillende Facebook-groepen van andere patiënten met deze aandoening, waarvan ik ontdekte dat deze veel vaker voorkwam dan ik me realiseerde. Van een van deze groepen las ik een recensie van Hydrosil Dry Eye Gel

Ik heb er meteen wat besteld omdat uit de recensie duidelijk was dat de dame die het heeft geschreven iets soortgelijks als mij had en ook alle beschikbare behandelingen van haar arts had geprobeerd zonder fatsoenlijke resultaten. Als zo iemand deze ooggel aanbeveelde, dan geloofde ik haar zoals ik mezelf ken, ik zou nooit iemand iets aanraden voor deze aandoening, tenzij het echt werkte. Ze zei ook dat het haar niet prikte, ja, wat voor mij van cruciaal belang was, aangezien ik nu heel voorzichtig was om iets nieuws in mijn ogen te proberen vanwege de intense prikkeling die vaak werd veroorzaakt.

Ervaring Sherri met Hydrosil

De ooggel begon bijna onmiddellijk te werken! Binnen enkele dagen nam de zwelling en warmte af en binnen een week was de droge schilfering rond de ogen en op mijn oogleden merkbaar verbeterd. Het is moeilijk uit te leggen welke opluchting ik hierdoor voelde. Gewoon iets hebben dat de hete jeukende irritatie kalmeerde die bijna altijd rond mijn ogen was, voelde wonderbaarlijk na maandenlang niets te kunnen vinden dat had gewerkt.

Na zes maanden gebruik van de ooggel twee keer per dag zou ik zeggen dat mijn blefaritis met ongeveer 90% is verbeterd. Ik krijg nog steeds wat irritatie als ik niet super voorzichtig ben met het dagelijks reinigen van mijn ogen en als ik heel strikt moet zijn met welke make-up ik draag. Ik durf geen 'gewone' concealers of oogcrèmes rond mijn ogen te dragen, in plaats daarvan heb ik de Hydrosil Dry Eye Concealer rond mijn ogen gebruikt na het aanbrengen van de ooggel eronder. De concealer bevat enkele van dezelfde ingrediënten als de ooggel en heeft ook een prebioticum dat helpt bij het genezen van een droge, beschadigde huid. Zolang ik de gel twee keer per dag gebruik (vooral 's nachts) en elke avond goed reinig, zijn mijn ogen min of meer normaal gebleven.

Ik zou nooit stoppen met het gebruik van deze ooggel, het is een levensredder voor mij geweest. Het feit dat je het elke dag kunt gebruiken en niet hoeft te stoppen zoals met steroïden, is het beste eraan, omdat het constant blijft werken.

'De huid rond mijn ogen was zo pijnlijk, heet, gezwollen en jeukende, ik had niet gedacht dat ik de kerst met pijn zou kunnen doorstaan.'

Natasha Bishop, 50, is een kantoorbeheerder uit Hampshire

Natasha zegt;
'Bloedonderzoek bevestigde eind 2019 dat ik pre-menopauzaal was. Ik was 48.

'In september 2020 kreeg ik een woedende rode, droge en jeukende uitslag in mijn nek, die zich vervolgens verspreidde rond mijn mondhoeken en vervolgens rond mijn ogen. Het begon met een klein stukje achter in mijn nek, waarvan ik dacht dat het destijds werd veroorzaakt door een modieuze halsketting die ik droeg.

Ik heb altijd een zeer vette huid gehad en was zelfs vatbaar voor puistjes als volwassene, maar een ding dat ik nooit had was een droge of jeukende huid. Toch bleef al het onderzoek erop wijzen dat ik oogeczeem had waarvan ze zeiden dat het door stress of een dieet kon worden veroorzaakt, maar nergens werd melding gemaakt van de menopauze, dus ik heb nooit de connectie gelegd.

Ik had nog nooit iets gehad dat erop wees dat ik vatbaar was voor eczeem en ik was meerdere keren in mijn leven gestrest geweest en ook mijn dieet veel veranderd, dus het had geen zin. Covid-lockdown was voor niemand gemakkelijk en onder andere begon ik een nieuwe baan, maar ik deed het net zo goed als iedereen, zij het met een paar wankelen.

In december was mijn huid rond mijn ogen zo pijnlijk, heet, gezwollen en jeukend, dat ik het niet langer kon verdragen en niet dacht dat ik de kerst met pijn zou kunnen doorstaan.

Ik kon niet goed slapen en schaamde me voor mijn uiterlijk en was erg ongezellig. Ik begon te zeggen dat ik het druk had of niet lekker om niet in het openbaar te verschijnen. Ik doe veel online winkelen en op een gegeven moment ging ik alleen maar werken, wat moeilijk was omdat ik klanten en bezorgers elke dag zie. Ik had het gevoel dat ik mijn zelfvertrouwen begon te verliezen en erg introvert werd.

In het begin omdat ik geen last wilde zijn, dus ik probeerde veel vrij verkrijgbare lotions, crèmes die op internet waren gekocht, niets werkte, in feite werden mijn ogen erger.

Uiteindelijk kreeg ik een afspraak bij de artsen en na nog vier bezoeken gedurende enkele maanden werd ik in april eindelijk doorverwezen naar een dermatoloog. Ze zeiden alleen dat het eczeem was.

Ik kreeg een hydrocortisoncrème voorgeschreven, maar werd gewaarschuwd dat ik de crème slechts voor een zeer korte tijd rond mijn ogen mocht gebruiken, aangezien steroïden niet worden aanbevolen voor gebruik rond de ogen, omdat ze daar op lange termijn schade aan de huid kunnen veroorzaken.

Ik was zo wanhopig dat ik bereid was het risico te nemen, maar ik wist ook dat ik een alternatief voor mijn ogen moest vinden omdat ik geen blijvende schade wilde aanrichten.

Ik begon meer diepgaand onderzoek te doen naar alternatieve behandelingen voor oogeczeem en toen kwam ik Hydrosil Dry Eye Gel en Dry Eye Concealer tegen, die waren gebruikt door een dame die ook door de menopauze ging en dezelfde symptomen had als de mijne en kreeg de diagnose blefaritis. Pas toen drong het tot me door dat het verband hield met mijn menopauze. Terugkijkend lijkt het voor de hand liggend, maar toen vertelde niemand me dat het een mogelijkheid was dat de twee met elkaar verbonden zijn, zodat je de verbinding niet zelf maakt.

Nadat ik erin geslaagd was mijn ogen voldoende te kalmeren met de voorgeschreven crème om het te ontbloten, wat ongeveer twee weken duurde, stopte ik het te gebruiken en begon ik de Dry Eye Gel te gebruiken en ervoer onmiddellijke verlichting. Ik wilde iets natuurlijkers proberen, omdat ik me echt zorgen maakte over het gebruik van de steroïden op mijn ogen.

Sindsdien breng ik de ooggel en concealer dagelijks aan en mijn ogen zijn enorm verbeterd en ik heb sindsdien geen opflakkering meer gehad zoals ik daarvoor had.

Het was erg nuttig toen ik naar het product ging om mijn ogen onder controle te houden. Ze werden zo erg tijdens de eerste opflakkering dat ik denk dat alleen een receptcrème op dat moment het werk zou hebben gedaan, maar het is echt niet ideaal om dit soort medicinale crèmes rond de ogen te gebruiken, vooral voor meer dan een paar weken, dus het stelt me ​​gerust dat ik nu een veiliger alternatief kan gebruiken.

Slechts een paar mensen zagen wat ik doormaakte vanwege Covid-beperkingen en ook omdat ik ervoor koos mensen niet te zien, zodat ze niet naar mij hoefden te kijken.

Maar ik zou graag willen dat zoveel mogelijk vrouwen op de hoogte worden gebracht van deze aandoening, zodat ze zo vroeg mogelijk hulp kunnen krijgen en niet door de maanden van kwelling en ongemak hoeven te gaan die ik deed, en door ook artsen de aandoening eerder te laten herkennen als het is duidelijk verbonden met de menopauze, HRT zal het vrijwel zeker helpen en iedereen zou zich daar meer van bewust moeten zijn.

Wat is blefaritis en hoe kan de menopauze het veroorzaken?

Blefaritis is een ontsteking langs de randen van de oogleden. De oogleden kunnen geïrriteerd, jeukend en ontstoken raken en er vettig en korstig uitzien met schubben die zich aan de wimpers hechten.

Sommige dingen kunnen leiden tot de ontwikkeling van blefaritis. Enkele oorzaken zijn overmatige bacteriën, verstopte olieklieren, allergieën. De aandoening kan ook te wijten zijn aan andere huidaandoeningen zoals rosacea, seborrheic dermatitis en eczeem.

Vrouwelijke geslachtshormonen, namelijk oestrogeen, beïnvloeden de productie van alle componenten van de traanfilm, inclusief de waterlaag, lipiden en mucine. Een druppel oestrogeen kan veranderingen in het oogoppervlak veroorzaken en zowel in als rond de ogen droogheid en irritatie veroorzaken. Het kan de productie van de olieklier veranderen, wat blefaritis kan veroorzaken op vrijwel dezelfde manier als acne in de menopauze.

Oculaire rosacea kan ook net als normale rosacea worden veroorzaakt door de verstoring van de hormoonspiegels tijdens de menopauze en blefaritis kan zich dan ontwikkelen als een secundaire aandoening van oculaire rosacea.

Blefaritis kan niet worden genezen, maar behandeling kan de symptomen met succes beheersen.

Het is aangetoond dat antibiotica die op het ooglid worden aangebracht enige verlichting van de symptomen geven en bacteriële infectie van de oogleden oplossen. Topische corticosteroïden kunnen ook in ernstige gevallen worden voorgeschreven, hoewel ze met uiterste voorzichtigheid rond de ogen moeten worden gebruikt en slechts voor zeer beperkte perioden mogen worden gebruikt.

Naast behandelingen moeten mensen het gebruik van cosmetica zoals eyeliner, mascara en andere make-up rond de ogen vermijden, tenzij ze vrij zijn van chemicaliën en parfums en zijn ontworpen voor gebruik op een gevoelige en atopische huid

Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €35,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!