Menu
EUR
Bijna vakantiesluiting. Alle bestellingen t/m 19 juli worden verzonden zoals gebruikelijk, daarna pas weer vanaf 12 augustus 2024
5 Tips om Vette Huid onder Controle te Houden

5 Tips om Vette Huid onder Controle te Houden

Door: Chantal de Bier Reacties: 0

Het behandelen van een vette huid die overtollig talg produceert, is niet zo eenvoudig als het gebruik van producten die talg onder controle houden of verminderen (typisch gericht op tienerhuid), aangezien talg de natuurlijke moisturizer en beschermer van de huid is. Het uitdrogen en verminderen van talg kan leiden tot een ander probleem, vooral bij volwassenen met een neiging tot volwassen acne, namelijk een droge, gevoelige huid.

Dr. Eva Melegh, consultant dermatoloog, geeft vijf tips voor het onder controle houden van een vette volwassen huid:


Tip 1 - Houd Talg Zuiver

Wat beter werkt om verstopping van de poriën door verhoogde talgproductie te voorkomen zonder talg te verminderen, is om de talg geconserveerd en schoon te houden terwijl het door de huidporie naar buiten komt, en om acne, mee-eters en uitbraken te voorkomen.

Clarol Sebopure is een talgzuiverend product dat een unieke op planten gebaseerde talg "conserveermiddel" bevat, verkregen uit een geconcentreerd bladolie-extract van de Cleome Gynandra (wilde mosterd) plant. Dit conserveermiddel is wetenschappelijk bewezen als een actief talgconserveermiddel vanwege de natuurlijk afgeleide rutine en hydroxycinnaminezuur in het plantenextract.

Tip 2 - Focus op Exfoliatie
Exfoliatie is een andere belangrijke huidverzorgingsgewoonte om aan te nemen als je last hebt van een vette huid, omdat dit de meest effectieve manier is om talg te verwijderen dat zich heeft opgehoopt in de haarfollikels om infecties te voorkomen die leiden tot acne.

Exfoliatie voor een vette huid moet vaker worden gedaan dan voor een droge huid, vooral tijdens de zomermaanden wanneer een vette huid vaak erger is.

Handmatige exfoliatie om de dag met een zachte en natuurlijke scrub en vervolgens milde zuurexfoliatie met een AHA van 1-2% elke 3-4 dagen is een veilige routine voor een vette huid. Dit is bedoeld om eventueel opgehoopte en mogelijk ranzige talg voorzichtig te verwijderen of op te lossen uit de huidporie.

Clarol Silver & Birch Exfoliating Wash bevat een extract van berkenbast dat natuurlijke op planten gebaseerde equivalenten van zowel salicylzuur als methylsalicylaat bevat, twee synthetische chemicaliën die vaak worden gebruikt om opgehoopte talg in een vette huid af te breken.

Producten met alfahydroxyzuren (AHA's) helpen bij het exfoliëren van meerdere huidlagen en zijn goed voor gebruik 1-2 keer per week voor een diepere zuurexfoliatie bij een vette huid.

Tip 3 - Dubbele Reiniging
Om make-up en vuil te verwijderen, zowel op dagen van exfoliatie als op dagen zonder exfoliatie, raad ik aan om een zachte, waterloze crème-reiniger te gebruiken om vuil en make-up te verwijderen, zoals Kalme Cream Cleanser, gevolgd door een porie-verstevigende toner als dubbele reiniging, zoals Clarol Birch Water Pore-Minimising Toner.

Vermijd schuimende reinigers, omdat deze de huid echt van zijn natuurlijke olie kunnen ontdoen, waardoor de huid vaak nog meer talg produceert om te compenseren.

Bij een vette huid die overtollige talg produceert, is de sleutel om een ​​voorzichtige balans te vinden waarbij de huidporie niet verstopt raakt, terwijl tegelijkertijd de natuurlijke oliën van de huid niet voortdurend worden verwijderd.

Als de huid enigszins gevoelig begint te worden, kan de exfoliatie met het zuurhoudende exfoliant worden verminderd tot eens per week, maar de meeste vette huid zal niet gevoelig worden voor dit niveau van exfoliatie.

Tip 4 - Draag dagelijks een zinkhoudende minerale SPF
Draag altijd een SPF, zelfs als je een vette huid hebt, omdat ontsteking een probleem is voor een vette huid, aangezien het de huidporie uitrekt en nog meer talg in de porie laat ophopen, waardoor de indruk van open poriën ontstaat. Poriën zijn in feite niet open of gesloten, ze worden eenvoudigweg benadrukt door ontsteking en opgehoopte talg.

Veel mensen met een vette huid laten zich weerhouden om een SPF te dragen, omdat ze denken dat het hun huid nog vetter maakt. Mineralen SPF's, met name zinkoxide, bieden niet alleen bescherming tegen UV-straling, maar hebben ook een ontstekingsremmende werking, dus als het in de huidporie komt, veroorzaakt het geen problemen voor een vette huid.

Kalme Day Defence SPF25 bevat een fijn verdeeld zuiver zinkmineraal SPF en een ontstekingsremmend superantioxidant en anti-roodheid ingrediënt afkomstig van jonge kappertjesknoppen, om ontsteking gedurende de dag constant onder controle te houden.

Tip 5 - Gebruik een Behandelende Primer
Make-up is niet ideaal voor een vette huid, omdat de meeste foundations op olie gebaseerde formules zijn en meer vuil en bacteriën aantrekken naar al vette huid. Als make-up echter essentieel is, is een beschermende primer een must onder elke make-up. Ik raad een minerale losse poeder aan die over een primer wordt gebruikt, in plaats van een vloeibare foundation.

Clarol Nordic Birch & Willow Primer is een bioactieve matterende primer voor een vette huid en bevat twee extracten van schors van Noordse bomen. Wilgenbast, opgenomen in het gepatenteerde ingrediënt Trikenol™, is bewezen dat het helpt bij het herstellen van de huidmicrobiota en biedt direct een matterend effect zonder de talgproductie te beperken, en Berksap biedt onmiddellijk een gladmakend effect vanwege de natuurlijke filmachtige samenstelling van het berksap, evenals een ontstekingsremmende werking.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €35,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!