Menu
EUR
5 tips om huidproblemen tijdens de Feestdagen te voorkomen

5 tips om huidproblemen tijdens de Feestdagen te voorkomen

Huidproblemen kunnen aanzienlijk verminderd of zelfs voorkomen worden met een beetje voorbereiding voor de feestdagen.

Hieronder geeft dermatoloog Dr. Eva Melegh haar 5 tips om veelvoorkomende huidproblemen tijdens de feestdagen te vermijden en een probleemloze (huid) Kerst te hebben.

1. Rudolf het Rendier

Mensen met een zeer gevoelige huid of huid die gevoelig is voor rosacea worden op de feestelijke familie foto's vaak aangewezen als 'dat gezicht met de rode Rudolf het Rendier-neus'

De combinatie van drukke familiebijeenkomsten in een vaak warme woonkamer met lekker gekruid eten en meer alcohol dan normaal gesproken, kan al snel een opflakkering van rosacea veroorzaken. Rosacea uitbarstingen worden meestal zichtbaar in het gezicht in een vlindervormige uitslag. Deze komt voornamelijk naar voren op de neus en als een rode blos op de wangen.

Veilig feestvieren voor de huid

Laat je niet verleiden om tijdens de feestdagen nieuwe huidverzorgingsproducten of cosmetica uit te proberen. Vermijd bruisende alcohol en probeer de warme huid niet te vaak met koud water te wassen of af te koelen.

Begin 2-3 weken voor de feestdagen met een huidverzorgingsroutine die de roodheid kalmeert, zodat de huid van tevoren volledig tot rust kan komen en gebruik een vocht inbrengende basiscrème als bescherming onder alle cosmetica tijdens de feestdagen.

Probeer de Kalme producten voor de gevoelige huid die vatbaar is voor rosacea. Het is geen remedie voor rosacea, maar het kan wel helpen om roodheid en gevoeligheid te verminderen.

2. Sneeuwvlokken op je schouders

Een schilferende hoofdhuid is niet alleen irritant en jeukend, maar kan ook erg zichtbaar zijn op je feestelijke outfit.

Een schilferende, jeukende hoofdhuid in de winter is vaak te wijten aan droge hoofdhuidroos, in tegenstelling tot schimmelinfecties zoals bij normale roos.

Het koude weer, de lage luchtvochtigheid en droge lucht van de centrale verwarming kunnen onze hoofdhuid in de winter uitdrogen waardoor deze schilferig en gevoeliger wordt. Voeg daar een flinke portie Kerstdiner-stress aan toe en je hebt een grote kans op sneeuwvlokken op je schouders tijdens deze feestdagen.

Veilig feestvieren voor de hoofdhuid

Verlaag de temperatuur van je douches en stop zoveel mogelijk met het gebruik van hairstyling- of geparfumeerde haarproducten. Als een anti-roosshampoo niet blijkt te werken, schakel dan over naar een shampoo en hoofdhuidbehandeling die specifiek ontwikkeld is voor een droge hoofdhuid. Begin hier minstens een week voor het begin van de feestperiode, dit omdat schilfering die wordt veroorzaakt door een droge hoofdhuid vaak enkele dagen aanhoudt nadat het is begonnen.

Probeer Hydrosil Scalp Shield Shampoo samen met de Scalp Tonic voor de droge hoofdhuid en de hoofdhuid die gevoelig is voor hoofdhuideczeem en hoofdhuiddermatitis.

3. Een kus onder de mistletoe?

Niets kan die hoop op een langverwachte zoen onder de mistletoe meer bederven dan een koortslip.

Voor 50% van de mensen die regelmatig last heeft van een koortslip (veroorzaakt door het herpes simplex-virus) is Kerst één van de minst favoriete momenten voor een koortslipuitbraak. Het koude weer, hogere percentages verkoudheid en griep, overmatig alcoholgebruik, gebrek aan slaap en stress kunnen betekenen dat dit alles de perfecte storm is voor de ergste uitbraak van het jaar.
En als een uitbraak begonnen is, dan duurt het meestal 6 tot 10 dagen voordat de koortslip  weer helemaal verdwenen is. Precies lang genoeg om de hele feestperiode te verpesten.

Veilig feestvieren voor de lippen

Draag geen matte lippenstift, bedek de mond met een sjaal als je de kou in gaat en vermijd het nippen aan (te) hete drank. Laat in de vier weken voor Kerstmis geen lipfillers of andere injecties toedienen en begin twee weken van tevoren dagelijks 3-4 keer lippenbalsem aan te brengen om te lippen te beschermen.

Probeer Lip Q Liquorice Balm, een neutrale en ongeparfumeerde natuurlijke balsem die niet alleen de lippen in goede conditie houdt, maar ook geconcentreerd glycyrrhizinezuur (zoethoutwortel extract) bevat. Hiervan is bewezen dat het effectief is tegen virussen en preventieve bescherming biedt tegen  het uitbreken van een koortslip.

4. Een gezicht als een glimmende kerstbal

Als je last hebt van een vette huid, kunnen de vaak drukke festiviteiten tijdens de feestdagen er helaas voor zorgen dat je gezicht er net zo glanzend uitziet als een glimmende kerstbal.

Veilig feestvieren zonder meer shine dan je lief is

De sleutel om de glans alleen bij de kerstboomversieringen te houden, is niet om je huid vaker te wassen, maar om de productie van talg onder controle te houden. Belangrijk is om hier al in aanloop naar de feestdagen mee te beginnen.

Hoe meer je probeert een vette huid schoon te maken, hoe meer talg je meestal produceert. Dus soms moet je juist het tegenovergestelde proberen. Talg is eigenlijk heel goed voor je huid, want het is een natuurlijke moisturizer. Proberen om deze talgproductie af te remmen met talg 'uitdrogende' producten, maakt het probleem vaak alleen maar erger.

Door gedurende een periode van 3-4 weken voor Kerstmis, zo min mogelijk 'vervuilende' huidproducten te gebruiken en daarmee te voorkomen dat de huid verstopt of geïnfecteerd raakt, zou je moeten helpen om de talgproductie te reguleren. Daarnaast kan het aanbrengen van een matterende primer onder cosmetica kunnen helpen om de glans onder controle te houden tijdens de feestdagen.

Probeer Clarol Sebopure om te helpen de talg schoon en puur te houden, zonder de werking van het talg te verstoren. Gebruik eventueel de Clarol Nordic Birch & Willow Primer met matterend effect om de vettigheid onder controle te houden en make-up vast te houden tijdens de drukke festiviteiten.

5. Mooie cadeaus, vervelende uitslag

Nieuwe parfums of bijvoorbeeld geparfumeerde beautyproducten zijn een prachtig cadeau, maar om het risico op een ongemakkelijke huiduitslag te verminderen, probeer dan de verleiding te weerstaan om je nieuwe cadeau tijdens het de gezellige avond direct royaal aan te brengen op te huid.

Gevoelige en droge huid heeft al genoeg moeite om kalm te blijven tijdens de feestperiode, met dennennaalden van de kerstboom, haren van honden of katten van huisdieren en warme huiskamers.
De gevoelige huid kan zich dus sowieso al in een zeer gevoelige toestand bevinden. Geuren en ingrediënten in veel sterk geparfumeerde beauty- of badproducten en parfums kunnen snel een allergische huidreactie veroorzaken. Oppassen dus!

Veilig feestvieren zonder huidirritatie

Houd je aan de beautyroutine die je hebt gebruikt gedurende de 3-4 weken voor de feestdagen. Doe een detox voor de huid in de week voor de feestperiode om je huid echt tot rust te laten komen. Gebruik alleen ongeparfumeerde, maar sterk hydraterende producten met kalmerende ingrediënten om je huid te kalmeren en zoveel mogelijk vocht in je huid te krijgen in de aanloop naar de feestdagen toe.
Draag geen synthetische kleding tijdens de festiviteiten of het Kerstdiner en probeer over het algemeen  om zo min mogelijk kleding te dragen om je huid koel te houden in benauwde kamers. Dit omdat warmte huiduitslag en andere reacties kan veroorzaken.

Probeer Hydrosil Tumeric Butter & Hypoallergenic Milk Salve op alle plekken met een droge en jeukende huid en neem Hydrosil Dry Eye Gel voor rondom de ogen in de aanloop naar Kerst en onder de oogmake-up tijdens de feestdagen om het risico op contactallergieën van cosmetica te verminderen.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!