Klinisch onderzoek naar de werking van Kalo

Uitgevoerd door de I. M. Sechenov Clinic in Moskou op 31 oktober 2000

Samenvatting

Dit is een samenvatting van de resultaten van de experimentele behandeling met Kalo (haargroeiremmer).

Methodiek

Er waren 17 vrouwen ter observatie bij het onderzoek, tussen 33-58 jaar oud. Alle deze vrouwen lijden aan overvloedige haargroei op diverse delen van het lichaam. De vrouwen hadden last van ongewenste haren gedurende 13-35 jaar. Alle onderzochte vrouwen hadden al eerder verschillende ontharingsmethoden geprobeerd, zoals scheren, met een pincet, elektrolyse en diverse ontharingscrèmes. De frequentie van de voorgaande verwijderingsmethoden varieerde van elke dag tot een keer per jaar.

Het epileren van de haren tijdens de test werd uitgevoerd in de IM Sechenov Kliniek voor huidziekten van MMA (Moscow Medical Academy). Dit werd gedaan door gebruik te maken van de GiGi wax, geleverd door Nisim International. Na het ontharen werd Kalo toegepast, drie maal met tussenpozen van 15 minuten. De volgende dag werd Kalo wederom drie maal aangebracht met dezelfde tussenpozen.

Resultaten

Vier van de onderzochte vrouwen verwijderden haar in de oksels. Elke patiënt had in totaal 6 ontharingssessies en 6 Kalo sessies. Alle vrouwen vertoonden een significante afname in de frequentie van het epileren, namelijk van 1 keer in de 2 weken tot 1 keer in de 5 tot 6 weken. Dit bevestigde het vertragen van de haargroei in de oksels. Alle patiënten vertoonden een vermindering van 65-75% van haargroei in het behandelde gebied. Alle vrouwen bemerkten ook een afname van de pigmentatie van de haren die opnieuw groeiden, het haar was beduidend fijner. 

Subjectieve beoordeling van zowel de arts als de patiënt - 90 van de 100.

Vijf van de onderzochte vrouwen verwijderden haar op het been. Elke patiënt had in totaal 6-7 ontharings- en Kalosessies. Alle vrouwen vertoonden een significante vermindering in de frequentie van het epileren, namelijk van een keer in de 2 weken tot 1 keer in de 5-6 weken. Dit bevestigde het vertragen van de haargroei op het been. Alle patiënten vertoonden een vermindering van 50-65% van haargroei in het behandelde gebied. Alle vrouwen bemerkten ook een afname van de pigmentatie van de haren die opnieuw groeiden, het haar was fijner.

Subjectieve beoordeling van zowel de arts als de patiënt - 80 van de 100.

Drie van de onderzochte vrouwen verwijderden haar van de bikinilijn. Elke patiënt had in totaal 6-7 ontharings en Kalosessies. Alle vrouwen vertoonden een geringe afname in de frequentie van het epileren, namelijk van eenmaal in de 3 weken tot 1 maal in de 4 weken. Dit bevestigde de vertraging van de haargroei in de bikinilijn. Alle patiënten vertoonden een lichte vermindering van 20-40% in het behandelde gebied. Alle vrouwen bemerkten ook een afname van de pigmentatie van de haren die opnieuw groeiden, het teruggegroeide haar was fijner.

Subjectieve beoordeling van zowel de arts als de patiënt - 60 van de 100.

Vijf van de onderzochte vrouwen verwijderden haar op het gezicht en de hals. Elke patiënt had in totaal 6 ontharings- en Kalosessies. Een geringe vertraging van de groei werd waargenomen door 2 patiënten, doordat de frequentie van het epileren verminderde met één week. Bij de andere 3 patiënten was er geen significante verandering opgemerkt. Bij drie van de vrouwen bemerkten wij een afname van de pigmentatie. Bij twee vrouwen werd geen significante verandering waargenomen. Er was een vermindering van de haargroei van ongeveer 15-30%.

Subjectieve beoordeling van zowel de arts als de patiënt - 40-50 van de 100.

Alle proefpersonen waren blij met het gemak van de toepassing en het verzachtende effect van Kalo. Tijdens de gehele duur van de proef werden géén bijwerkingen waargenomen, bij geen enkele patiënt.
De door ons uitgevoerde tests toonden een relatief hoge effectiviteit van Kalo na het aanbrengen in de oksels en het been en slechts een minder merkbare vermindering van de haargroei bij de bikinilijn en het gezicht.

E.V. Mareeva
Senior Assistant of the Chair Of the Skin and Venereal Diseases van het I. M. Sechenov MMA Clinic