Klinisch onderzoek naar de werking van Nisim

Onderzoek werkzame ingrediënten Nisim Extract en Nisim Shampoo:

In de test hieronder is de werking van het Nisim Extract getest. De werkzame natuurlijke ingrediënten in het Extract zitten tevens in de Nisim Shampoo. De Shampoo is voor het stopzetten van haarverlies en tevens voor het behoud van het haar dat is teruggegroeid dankzij het gebruik van het Nisim Extract.

Uitgevoerd door:
A.J. Farmilo, Ph.D.
M.A. Stratis, R.T.
H.L. Minuk, M.D.
F.R.C.P.(C) A.B.I.M

(gepubliceerd in de Medical Post editie 29 pag 61 op 24-08-1993)

Opdracht:

Een klinisch onderzoek naar een natuurlijk en organisch extract welke een oplossing biedt voor androgenetische alopecia.

Beknopt overzicht en de belangrijkste conclusie:

148 deelnemers met verschillende gradaties van mannelijke kaalheid (alopecia androgenetica) namen deel aan een open studie om het effect van een natuurlijk ingrediënt op de hergroei van haar te bepalen. De deelnemers werden gefotografeerd en de eerste haartelling werd uitgevoerd in een gebied met een doorsnede van 2,5 cm van hun kalende hoofdhuid. Na vijf maanden van behandeling werden de deelnemers opnieuw gefotografeerd en werden er nieuwe haartellingen uitgevoerd op dezelfde 2,5 cm gebied van de hoofdhuid. 

De resultaten gaven aan dat 85,7% van de mannen in de studie een toename in hun terminale haren *van 30% of meer had. (*benaming voor haren die volwaardig ontwikkeld zijn)

Als we dit percentage beter bekijken, is het zo dat we dit kunnen opdelen in drie afzonderlijke groepen:

1. Significante hergroei
2. Matige hergroei
3. Geen verandering

Aanzienlijke hergroei werd bij 40,8% van de groep geconstateerd en had een stijging van 100% of meer (verdubbeling, verdrievoudiging, of meer) van de terminale haren geteld vijf maanden na de behandeling en na vergelijking van de foto's van voor de behandeling en die van na de behandeling van vijf maanden. Van deze groep was de hoogste stijging van haren 472% en de laagste stijging 102% met een gemiddelde stijging van 193,7% van de haren.

De groep mannen met een matige hergroei, die kunnen we classificeren als 44,9% van de groep, had een 30% -100% toename van de terminale haargroei. De gemiddelde toename van deze groep was een stijging van de haargroei van 61,5%. De rest van de groep, geclassificeerd als geen verandering betrof 14,3% van de groep, met een gemiddelde van 6,7% stijging van de hergroei van haar.

De deelnemers kregen te horen dat ze ten minste één fles Extract per maand (vijf flessen in vijf maanden) dienden te gebruiken, maar indien gewenst mochten ze meer gebruiken. Er is geen significant voordeel te zien bij meer dan één fles per maand. Onze conclusie is dat het stimulerend effect van het werkzame ingrediënt bereikt wordt bij het gebruik van één fles per maand.

De leeftijd van de deelnemers aan de mogelijkheden van hergroei van haar te bewerkstelligen was geen beslissende factor. De leeftijdsrange van de deelnemers aan dit onderzoek was 24-68 jaar oud, met een gemiddelde leeftijd van 38,7 jaar.

Conclusie:

Dit onderzoek concludeert dat het natuurlijke en organische extract een stimulerend effect heeft op de haargroei voor minstens 8 van de 10 mannen met alopecia androgenetica (mannelijke kaalheid). Vroegtijdige stadia van de kaalheid lijken beter te reageren, maar een significante verbetering werd geconstateerd bij de deelnemers in alle stadia van kaalheid. Er blijkt een optimaal gebruik van het product (één fles per maand) en de leeftijd lijkt geen beslissende factor te zijn in de werking. Hieronder een hoofdhuidbiopsie, waar het verdwijnen van DHT goed te zien is.

Doorsnede voor de behandeling met Nisim

 Biopsie 1: Het donkerrode is DHT

Doorsnede na de behandeling met Nisim

Biopsie 2: Na 6 maanden gebruik van Nisim, is het DHT vrijwel helemaal verdwenen

Onderstaande afbeelding is afkomstig van een proefpersoon die de Nisim producten meerdere jaren achter elkaar gebruikt heeft (en nog steeds naar tevredenheid gebruikt).

Test shampoo tegen haaruitval