Menu
EUR

Wat is de oorzaak van Psoriasis en is er een effectieve behandeling?

De Oregon huid- en haarverzorgingslijn voor de huid die gevoelig is voor psoriasis.
Speciaal ontwikkeld om de huid of hoofdhuid die vatbaar is voor psoriasis te helpen om de effecten van psoriasis te verminderen en onder controle te houden. Dit met behulp van een reeks psoriasiscrème, serum, lichaams- en haarverzorgingsproducten.

Wat kan psoriasis genezen?

Psoriasis kan eigenlijk niet worden genezen aangezien het een chronische huidaandoening is die wordt  veroorzaakt door het immuunsysteem. Maar psoriasis kan wel worden behandeld of onderdrukt met medicatie, crème, serum en aanpassing van leefstijl.
Ongeveer 2% van de bevolking heeft psoriasis, dit is vaak erfelijk bepaald en kan op elke leeftijd ontstaan. Het kan ook worden getriggerd door een fysiek of mentaal trauma zoals een infectie, ziekte, verwonding, zwangerschap, medicijngebruik, gewichtstoename of verlies en stress.

80% van de mensen die psoriasis krijgt hebben milde tot matige symptomen die kunnen worden behandeld en onder controle kunnen worden gehouden met zalven of crèmes die op de huid worden aangebracht. Deze symptomen (rode plekken met witte schilfers) kunnen op het hele lichaam voorkomen, zoals ellebogen, knieën, onderbenen of hoofdhuid.

De overige 20% heeft vaak een ernstigere vorm van psoriasis die met therapieën en medicijnen behandeld moet worden om de symptomen enigszins te verminderen.

Hoe kan psoriasis ontstaan?

De huid van een psoriasis patiënt werkt eigenlijk te hard om de huidcellen te vernieuwen. De huid vernieuwt zich normaal gesproken in 21 tot 28 dagen. Nieuwe huidcellen worden aangemaakt en de oude huidcellen schilferen af. Omdat dit proces tot 28 dagen duurt en de huidcellen erg klein zijn merken we dit normaal gesproken nauwelijks. Maar bij psoriasis vernieuwt de huid deze cellen al in enkele dagen. De extra huidcellen die worden geproduceerd hopen zich op op het huidoppervlak en veroorzaken dikke, vaak geïrriteerde, rode en schilferige plekken. Deze plekken jeuken meestal, doen soms pijn en zijn erg droog.

Wat is de eerste stap nadat psoriasis is vastgesteld?

Een onmiddelijke diagnose is van groot belang voor een tijdige behandeling voordat de aandoening de kans krijgt zich te verspreiden of de symptomen erger worden.
Het is belangrijk om een afspraak te maken bij de dermatoloog om zo de juiste diagnose te kunnen vaststellen. Een verkeerde diagnose kan leiden tot ernstigere problemen aangezien de behandelingen voor psoriasis zeer divers zijn.

Psoriasis behandelingen zijn o.a:

Vochtinbrengende crèmes

Psoriasis is een huidaandoening waarbij een droge huid vaak een van de symptomen is, het is dus belangrijk om crèmes te gebruiken die de huid intensief hydrateren. Dit kan het ongemak van de aandoening enorm helpen verminderen. Een minder droge huid is ook ontvankelijker voor plaatselijke behandelingen die worden gebruikt om de overige symptomen te behandelen en te verminderen.

Bovendien vermindert een goed gehydrateerde huid het risico op het barsten van de uitgedroogde huid.
Een gebarste huid is niet alleen pijnlijk maar vormt ook een bron voor infecties door bacteriën.

Gebruik alleen krachtige vochtinbrengende crèmes met zo min mogelijk chemische ingrediënten en die zijn samengesteld en getest voor de zeer gevoelige huid.

Huidverzorging met Vitamine D

Er zijn goede aanwijzingen dat het toepassen van vitamine D behandelingen op de huid de versnelde groei van huidcellen door psoriasis kan worden tegengaan door de groei van 'normale' huidcellen te versnellen om een ​​gezonde huid te helpen versterken.

Vitamine A behandelingen

Vitamine A behandelingen voor psoriasis is een behandeling die tot max. 12 weken kan worden gebruikt en alleen op de aangetaste delen van de huid mag worden toegepast en nooit op het gezicht. Deze behandeling kan de huid extra gevoelig maken, dus houd de huid tijdens de behandeling uit de zon.

Koolteer producten

Het is aangetoond dat producten die koolteer bevatten een gunstig effect hebben op de symptomen van psoriasis. Ze worden vooral gebruikt in hoofdhuid- en badproducten.
Sommige producten zijn in de apotheek te koop, andere zijn alleen op recept verkrijgbaar. Het belangrijkste nadeel van koolteerbehandelingen zijn de kans op bruinzwarte vlekken op kleding en beddengoed bij het gebruik en de onaangename geur. Een alternatief voor koolteer is bijvoorbeeld jeneverbes-teer, een natuurlijk ingrediënt dat wordt gewonnen uit de jeneverbesboom (Juniperus).

Steroïde crème of zalf

Crèmes en zalven met steroïden zijn alleen op recept verkrijgbaar en worden rechtstreeks op de aangetaste huid aangebracht. Ze kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen en het vertragen van de productie van huidcellen bij door psoriasis aangetaste huid.
Ze worden echter niet aanbevolen voor langdurig of regelmatig herhaald gebruik en kunnen daarom alleen tijdens opflakkeringen worden gebruikt. De huid kan ook een tolerantie voor steroïden opbouwen en daarom kunnen ze na verloop van tijd minder effectief worden als ze te veel worden gebruikt.

Natuurlijke plant-extracten

Oregon Grape is in Europa bekend als de Mahoniestruik of Mahonia Aquifolium, deze struik heeft in maart-april gele bloemen en na de bloei vormen er zich niet-eetbare blauwe bessen aan de struik.

oregon grape ingredient tegen psoriasis

De wortel van de Oregon Grape is in verschillende gepubliceerde onderzoeken uitgebreid onderzocht als behandeling voor psoriasis. Deze studies hebben aangetoond dat verbindingen die zijn geïsoleerd uit extracten van Oregon Grape wortel een remmende werking hebben tegen lipoxygenase (een enzym dat betrokken is bij de productie van psoriatische huidcellen). Op cellulair niveau is aangetoond dat Oregon Grape wortel extract bescherming biedt tegen de versnelde productie van huidcellen.

In studies bij mensen zijn de resultaten bij patiënten met psoriasis die werden behandeld met Oregon Grape uitzonderlijk te noemen. Gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo-gecontroleerde studies (!) hebben aangetoond dat het plaatselijk aanbrengen van formuleringen die Oregon Grape bevatten, de symptomen van milde tot matige psoriasis significant verbeterden.
Het aanbrengen van crèmes met dit natuurlijke plantenextract kan de roodheid en de dikte van de psoriasis plakkaten verminderen.

Het is de reden voor SkinShop om te kiezen voor enkele van de bovenstaande ingrediënten voor haar producten tegen de vervelende symptomen van psoriasis, denk aan de jeneverbes teer in hun shampoo en de oregon grape extracten in de verzorgende crèmes van het merk 'Oregon'

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €35,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!